19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

Vaja: Požar v Spodnji Ponkvici pogasili domači gasilci

Spodnja Ponkvica, 24. 10. 2021 – V nedeljo je v kraju Spodnja Ponkvica, zaradi preobremenitve električne napeljave v stanovanjski hiši prišlo do požara. Lastnik je poskušal objekt pogasiti vendar je bil pri tem neuspešen. V objektu je ostalo ujeto neznano število oseb katere so bile v času nastanka požara na obisku. Sosed je opazil dim in nemudoma poklical na pomoč. Požar se je širil po spodnjih prostorih in se začel širiti na ostrešje. Obstajala je velika možnost, da bi se požar razširil na sosednji objekt, saj je pihal močan veter.

Slednja predvidevanja pa so žal tudi uresničila. Na kraj intervencije so najprej prispeli gasilci PGD Šentvid, kjer jim je vodja intervencije razporedil delo. Odredil je  izvedbo notranjega napada z nalogo gašenja s srednjim tlakom ter iskanja ponesrečencev. Za domačimi gasilci na kraj intervencije prispejo tudi gasilci PGD Ponikva, ki so izvajali gašenju požara in reševanje ponesrečencev.

Vaja ob mesecu požarne varnosti

Požar so uspeli pogasiti in ponesrečence varno rešili. K sreči lahko poročamo da je vse zgoraj navedeno bila le operativna gasilska vaja, ki je v sodelovanju PGD Ponikva in PGD Šentvid potekala v mesecu oktobru, ki je znan kot mesec požarne varnosti. Gasilska vaja je potekala na požarnem rajonu PGD Šentvid v Občini Šmarje pri Jelšah. Pripravil jo je Uroš Siter vodila sta jo skupaj z Matejem Žoganom. Poleg sosedov in domačinov, pa sta si vajo ogledala tudi po dva predstavnika Gasilske zveze Šentjur in Šmarje. (Tjaša Ferlež, Foto: Niko Petelin)

Sorodne novice

Zagorelo zaradi štedilnika na drva

Tjaša Ferlež

Srebrni znak CZ v roke PGD Ponikva

Jure Godler

Osredotočeni na prihajajočo 100 letnico

Tjaša Ferlež

Nazdravili jubilantom leta 2021

Jure Godler

Energijo povezujejo tudi z gasilci

Jure Godler

Mirno nedeljo začeli z gašenjem požara

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več