6.7 C
Šentjur pri Celju
02/12/2021
sentjur.net

Vaja: Požar v Spodnji Ponkvici pogasili domači gasilci

Spodnja Ponkvica, 24. 10. 2021 – V nedeljo je v kraju Spodnja Ponkvica, zaradi preobremenitve električne napeljave v stanovanjski hiši prišlo do požara. Lastnik je poskušal objekt pogasiti vendar je bil pri tem neuspešen. V objektu je ostalo ujeto neznano število oseb katere so bile v času nastanka požara na obisku. Sosed je opazil dim in nemudoma poklical na pomoč. Požar se je širil po spodnjih prostorih in se začel širiti na ostrešje. Obstajala je velika možnost, da bi se požar razširil na sosednji objekt, saj je pihal močan veter.

Slednja predvidevanja pa so žal tudi uresničila. Na kraj intervencije so najprej prispeli gasilci PGD Šentvid, kjer jim je vodja intervencije razporedil delo. Odredil je  izvedbo notranjega napada z nalogo gašenja s srednjim tlakom ter iskanja ponesrečencev. Za domačimi gasilci na kraj intervencije prispejo tudi gasilci PGD Ponikva, ki so izvajali gašenju požara in reševanje ponesrečencev.

Vaja ob mesecu požarne varnosti

Požar so uspeli pogasiti in ponesrečence varno rešili. K sreči lahko poročamo da je vse zgoraj navedeno bila le operativna gasilska vaja, ki je v sodelovanju PGD Ponikva in PGD Šentvid potekala v mesecu oktobru, ki je znan kot mesec požarne varnosti. Gasilska vaja je potekala na požarnem rajonu PGD Šentvid v Občini Šmarje pri Jelšah. Pripravil jo je Uroš Siter vodila sta jo skupaj z Matejem Žoganom. Poleg sosedov in domačinov, pa sta si vajo ogledala tudi po dva predstavnika Gasilske zveze Šentjur in Šmarje. (Tjaša Ferlež, Foto: Niko Petelin)

Sorodne novice

Zagorelo je v lesni delavnici

Tjaša Ferlež

Peka kostanja bi lahko bila usodna za dedka

Jure Godler

Gasilska vaja v Dobrini: Potres je povzročil še požar

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Iz objekta so slišali klice na pomoč

Tjaša Ferlež

Reševali so tudi s pomočjo lestve in koritastih nosil

Tjaša Ferlež

Gasilci treh občin gasili požar na Planini pri Sevnici

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več