7.9 C
Šentjur pri Celju
24/02/2024
sentjur.net

Večer na Glinci: Kaj počno sokrajani?

Gorica pri Slivnici, 16. 12. 2023 – Večer na Glinci so v KD Gorica pri Slivnici tokrat izvedli že drugič zapored. Tudi tokrat z namenom, da tudi občinstvo, ki je znova bogato napolnilo Kulturni dom Gorica pri Slivnici, sliši kaj počno njihovi sokrajani, pa tudi sosednje od blizu in daleč. Lanski večer so izvedli v jesenskem času, ko so istočasno odprli prenovljeno dvorano kulturnega doma. Letos pa so, kar je pričala tudi praznična dekoracija na odru zakorakali v adventni čas.

Krajani in sosedje

Kot prvi so zapeli pevci in pevke Mladinskega zbora OŠ Slivnica pri Celju, pod vodstvom profesorice Anje Brečko, na violini pa jih je spremljala Zala Jelen. Za njimi pa so nastopili še pevci otroškega zbora omenjene šole, prav tako pod vodstvom Anje Brečko. Oboji so zapeli skladbice z božično tematiko. Nadaljevali pa so pevci Paridolskih korenin, ki so ena bolj renomiranih vokalnih skupin pri nas, ki prepevajo ljudske pesmi. Moderator in organizator dogodka Vid Palčnik, pa je z z godcem Vikijem Novakom pregovoril tudi nekaj besed. Nadaljevali sta duet sopranistka Martina Zapušek in citrarka Jasmina Levičar. Kot zadnji pa so nastopili še Moški pevski zbor Savinjski zvon, ki so prišli na gostovanje iz Šempetra. Vodi jih Metka Jagodič Pogačar. Skupaj pa prepevajo več kot 30 let. V Gorici pri Slivnici pa so že gostovali – pri Vokalni skupini Kresnice.

Priznanja krajevne skupnosti

Med glasbenimi nastopi pa je organizator spretno vkomponiral še podelitev priznanj Krajevne skupnosti Gorica pri Slivnici. Priznanje je prejela nekdanja učenka OŠ Slivnica pri Celju Kristina Tržan. Odlična učenka je svoje znanje potrjevala s številni priznanji na šolskih tekmovanjih. Kot njeno odliko so izpostavili vestnost, odgovornost in zanesljivost, na šoli se je spomnijo tudi kot vedno pripravljene pomagati. 

Priznanje krajevne skupnosti pa sta prejela tudi Silvo Užmah in Katarina Pisar. “Silvo je eden od sinonimov za planinstvo v naših krajih. Pomembno je prispeval k razvoju Planinskega društva Slivnica pri Celju, ne le kot vedno zabaven in ob enem izjemno načelen vodnik, poseben pečat pušča na področju dela z otroki in organizacijo planinskih taborov. Njegovo predanost kaže tudi letošnji primer, ko je neurje povsem uničilo tabor v Čezsoči. Praktično takoj, ko je naslednje jutro izvedel za žalostno novico, je v avto naložil orodje in se odpeljal na pomoč,” so med drugim zapisali na obrazložitvi. Po 11. letih je predal predsedstvo planinskega društva naprej. Za goro administracije pa je skrbela njegova hči Katarina, ki je prav tako prejela krajevno priznanje.

Dobrodelna nota

Na prireditvi pa sta bili kar dve vinski kraljici sv. Helene. Monika Narat je letos na prireditvi Martin na star načim predala krono svoji naslednjici Ani Artnak. Naratova je preden je končala svoj kraljičin mandat licitirala tri steklenice rumenega muškata za dobrodelne namene – zbrana sredstva je nakazala šolskemu skladu za šolska igrala. Na Večeru na Glinci pa je steklenico muškata trem zmagovacem licitacije podarila. Zmagovalci licitacije pa so bili Silva Kladnik, Andrej Salobir in David Tiselj. Po končani prireditvi pa so prisotne tudi pogostili v avli kulturnega doma. (Jure Godler)

Sorodne novice

Razglasili najboljše športnike prejšnjega leta

Jure Godler

Borut Pahor, bivši predsednik, kmalu na trgu dela

Jure Godler

Ipavčeva plaketa v roke planincu Miru Rožeju

Jure Godler

Zgodba o popevki pod mavrico

Jure Godler

“Prostovoljstvo ni genetsko zapisano in ni samoumevno”

Jure Godler

KD Gorica pri Slivnici: Tudi legendarni stoli iz Bosne so se poslovili

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več