1.4 C
Sentjur
27/01/2020
sentjur.net

Večer pojočega ”krompirja” na Grobelnem

Grobelno, 24. marec 2018 – Ne, ni šlo za kakšno srečanje ljubiteljev krompirja, ampak ljubitelje glasbe zasedbe Čompe, kakor krompirju pravijo v Trenti. Zasedba, ki bo prihodnje leto praznovala četrt stoletja obstoja, je na povabilo domačega kulturnega društva nastopila na že tretji izvedbi projekta Izštekano? Odštekano! na Grobelnem. Čompeji, sicer šesterica odličnih glasbenih ustvarjalcev, so se v dobro uro trajajočem koncertu sprehodili skozi žanrsko in tematsko raznolike pesmi s svoje istoimenske, trenutno edine plošče.

Večina besedil z nje prihaja iz pod rok znanih slovenskih piscev, med njimi Andreja Rozmana – Roze in Daneta Zajca, energična glasba, ki je cel koncert nenehno pozibavala zbrano publiko, pa je delo zasedbe same. Prostore med pesmimi je zapolnjeval »frontmen« Čompejev Janez Škof, ki je širši javnosti bolj kot harmonikar poznan kot dramski igralec, čemur je brez dvoma pričala tudi izjemna interpretacija precej zahtevnih besedil. Polna dvorana Kulturnega doma Grobelno je z vztrajnim skandiranjem Čompe priklicala nazaj, ti pa so za slovo zaigrali še njihovo najbolj znano štorijo o Človeški ribici. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Zoran Predin gostoval na petem Kantvembru

Jure Godler

Grobelčan postal naj vojak na vojaški misiji na Kosovem

Jure Godler

Z rockerskim presežkom – konec poletja

Jure Godler

Šentjursko poletje končali z “Oberkrain petkom”

Jure Godler

Kolesarska dirka še zadnjič mimo Šentjurja

Jure Godler

Čedahuči ali kar folksterji?

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več