16.3 C
Šentjur pri Celju
21/10/2020
sentjur.net

Večer v znamenju smeha v Lokarjah

Lokarje, 4.3. 2018 – Kot je že v tradiciji, gasilci iz PGD Lokarje redno pripravljajo gasilsko veselico in tekmovanje. Tudi tokrat so za ekipe pripravili dve tekmovalni vaji. Moštva so se pomerila med seboj v vaji z motorno brizgalno po pravilih CTIF – suhi vaji in v hitri mokri vaji “Loeschengriff”, kjer sodeluje sedem gasilcev. Tokratnega tekmovanja se je udeležilo 18 ekip, od tega kar 3 ženske ekipe iz bližnjih društev.  Bilo je zanimivo, saj so organizatorji mokro vajo pripravili kar v hrib, kar je marsikateri ekipi zaradi prekratko raztegnjene cevi povzročalo velike probleme.

Na podelitvi priznanj se je vsem gasilskim desetinam, ki so nastopale, zahvalil predsednik gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik. Poudaril, je da če bomo tako nadaljevali še naprej, nas ni treba biti strah za delo v naši organizaciji tudi v prihodnje. Skupaj z županom občine Šentjur mag. Markom Diacijem in Urošem Sitarjem so podelili pokale najboljšim trem ekipam v vsaki tekmovalni vaji.

V suhi vaji z »motorno brizgalno po pravilih CTIF« je zmagala ženska ekipa PGD Kalobje. Najhitrejši gasilci v tej vaji pa so bili gasilci s Ponikve, pred Svetim Štefanom in Dramljami. Kalobčanke so zmagale tudi v hitri mokri vaji “Loeschengriff”, v moški kategoriji pa je zmagala ekipa Zabukovica 2 pred Ponikvo in Dobjem. Zbrane je še dolgo v noč zabaval ansambel Smeh, lokarski gasilci pa so poskrbeli, da pijače in jedače ni manjkalo. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Kolesarski maraton Lokarje: Kljub dežju na kolo

Tjaša Ferlež

VIDEO: Požar zajel župnijsko poslopje

ViP

Pogasili požar na izletniški kmetiji

Tjaša Ferlež

Vaja Cerovec: Požar je izbruhnil na traktorju

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Požar so gasila kar tri društva

Tjaša Ferlež

Pester vikend za loške gasilce

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več