21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Vesoljci, Dorica in Čenča zavzeli IKC

Šentjur, 29. 3. 2018 – Drugi del območnega srečanja otroških gledaliških skupin osnovnih šol občine Šentjur se je odvil slabih dva tedna kasneje kot prvi del, saj organizatorica Nastija Močnik, vodja izpostave JSKD Šentjur, ni uspela vseh sedem gledaliških predstav stisniti v en sam dan. Predstave pa je budno opazoval strokovni ocenjevalec Damjan Trbovc. Tokrat so se predstavile tri predstave.

Režiserka Simona Zorko je na oder postavila gledališko predstavo Vike Grobovšek z naslovom Noč, ko je posijalo sonce. V zanimivi predstavi so par otrok ponoči obiskali vesoljci, ki se niso mogli načuditi razlikam in navadam. Na koncu se je izkazalo, da so bile obisk robota in vesoljske družine zgolj sanje. Ali pač ne?

Dramski krožek Ostržek OŠ Dramlje se je v Šentjurju postavil s Čenčo – zgovorno lutko. Režiserka Anica Čede je v predstavo vpletla pravljice bratov Grimm, Astrid Lindgren in Josipa Vandota. Igralci pa so se izkazali z odlično interpretacijo. Zadnjo predstavo so zaigrali člani Dramskega krožka OŠ Blaža Kocena Ponikva. Spopadli so se z igro Čarovnik iz Oza. Režiserka predstave je bila Irena Zevnik.

Po nastopih se je strokovni ocenjevalec pogovoril z mentorji ter jim podal svoje predloge, kako dramsko postavitev predstav še izboljšati. Dodal pa še je, da si je v tem času ogledal okoli 25 različnih predstav osnovnih šol, vendar pa iz tega povprečja močno štrlijo predstave šentjurskih šol. Damjan Trbovc bo tem, ko si bo ogledal vse predstave, moral izbrati le nekaj najboljših za regijski nastop. (Jure Godler)  

Sorodne novice

Prejeli smo: Pa smo le dočakali ta dan …

Jure Godler

Musica academica tokrat še s filmom in baletom

Jure Godler

Šentjurčanom voščili kar s stene Centra kulture Gustav

Jure Godler

Matic Romih: »Namesto besed uporabljam melodijo.«

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Velikost in moč nista najpomembnejši v življenju

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več