17.1 C
Šentjur
17/09/2019
sentjur.net

Vesoljci, Dorica in Čenča zavzeli IKC

Šentjur, 29. 3. 2018 – Drugi del območnega srečanja otroških gledaliških skupin osnovnih šol občine Šentjur se je odvil slabih dva tedna kasneje kot prvi del, saj organizatorica Nastija Močnik, vodja izpostave JSKD Šentjur, ni uspela vseh sedem gledaliških predstav stisniti v en sam dan. Predstave pa je budno opazoval strokovni ocenjevalec Damjan Trbovc. Tokrat so se predstavile tri predstave.

Režiserka Simona Zorko je na oder postavila gledališko predstavo Vike Grobovšek z naslovom Noč, ko je posijalo sonce. V zanimivi predstavi so par otrok ponoči obiskali vesoljci, ki se niso mogli načuditi razlikam in navadam. Na koncu se je izkazalo, da so bile obisk robota in vesoljske družine zgolj sanje. Ali pač ne?

Dramski krožek Ostržek OŠ Dramlje se je v Šentjurju postavil s Čenčo – zgovorno lutko. Režiserka Anica Čede je v predstavo vpletla pravljice bratov Grimm, Astrid Lindgren in Josipa Vandota. Igralci pa so se izkazali z odlično interpretacijo. Zadnjo predstavo so zaigrali člani Dramskega krožka OŠ Blaža Kocena Ponikva. Spopadli so se z igro Čarovnik iz Oza. Režiserka predstave je bila Irena Zevnik.

Po nastopih se je strokovni ocenjevalec pogovoril z mentorji ter jim podal svoje predloge, kako dramsko postavitev predstav še izboljšati. Dodal pa še je, da si je v tem času ogledal okoli 25 različnih predstav osnovnih šol, vendar pa iz tega povprečja močno štrlijo predstave šentjurskih šol. Damjan Trbovc bo tem, ko si bo ogledal vse predstave, moral izbrati le nekaj najboljših za regijski nastop. (Jure Godler)  

Sorodne novice

Večer pod lipo z ljudskimi pevci in godci

Jure Godler

Jure Ivanušič navdušil na novem prizorišču v Gorici pri Slivnici

ViP

Moja razstava ilustracij

Jure Godler

Več kot 750 pevcev pelo na regijskem srečanju v IKC

Jure Godler

Kresnice in Jakobčani na območni reviji

Jure Godler

Obudili spomin na Bratovščino Sinjega galeba

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več