21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Z Miklavževim sejmom otvorili praznični december

Šentjur, 1. 12. 2018 – V Zgornjem trgu Šentjur je zadišalo po domačih dobrotah in hitro bližajočimi se prazniki. Turistično informativni center Šentjur je tradicionalno prvo soboto v decembru pripravil v Zgornjem trgu na ploščadi pred farno cerkvijo sv. Jurija. Na stojnicah so se predstavila domača društva, lokalni pridelovalci dobrot ali pa kar samostojni podjetniki in podjetja. V večini so ponujali domače piškote, medene izdelke, kuhano vino, pa tudi številne izdelke od copat, pa do adventnih okraskov. Stojnice pa so privabile številne obiskovalce, odmevala pa je tudi božična glasba.

Vrata pa je odprla s številnimi nastopi tudi Glasbena šola Šentjur. Mladi glasbeniki so predstavili oddelke šole, instrumente in komorne zasedbe. Med sejmom so si lahko obiskovalci ogledali tudi demostracijo igranja na cerkvene orgle kar na koru. Organizatorji so poskrbeli tudi za najmlajše, kjer so si lahko ogledali igrico za otroke po slikanici Dežni škrat in nezadovoljni ptič, avtoric Alenke Križnik in Klavdije Simler. Prav tako so na ogled vabili vsi muzeji v Zgornjem trgu. Zvečer, ko je počasi padel mrak, so organizatorji tudi svečano prižgali lučke v Zgornjem trgu in tako začeli praznični mesec. (Jure Godler)

Sorodne novice

Četrt stoletja stara potomka najstarejše trte bogato obrodila

Jure Godler

Prejeli smo: Razstavili reprodukcije akvarelov Šentjurja

Jure Godler

Praznično in s pridihom praznikov na Miklavževem sejmu

Jure Godler

Modro kavčino trgali z lestve

Jure Godler

Tur-infomat zaživel v Zgornjem trgu

Jure Godler

Ekipa Pešnice do prve zmage

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več