21.9 C
Šentjur
20/07/2019
sentjur.net

Veselica in tekmovanje: Za gasilce dež ni ovira

Ponikva, 1.9.2018–  Kot je na Ponikvi že v navadi, vsako leto prvo soboto v mesecu septembru združijo moči domači prostovoljni gasilci in krajevna skupnost ter skupaj izpeljejo dogajanje čez celoten dan. Že kar 11. zaporedni športni dan so tako otvorili kolesarji. Najprej so se zbrali ter odšli na kolesarjenje. V popoldanskih urah pa so se Ponkovljani na igrišču pred domačo osnovno šolo lahko pomerili še v turnirjih tenisa.

Za dogajanje zvečer in pozno v noč pa so poskrbeli gasilci domačega gasilskega društva, ki so priredili veliko vrtno veselico z gasilskim tekmovanjem in vleko vrvi. Najprej so se med seboj pomerila gasilska društva od drugod v hitri mokri vaji s sedmimi gasilci »Loeshengriff« ali v vaji z motorno brizgalno po pravilih CTIF. Posebna tekmovalna disciplina, ki jo izvedejo samo na Ponikvi, je memorialna vaja Ivana Buserja, pri kateri gre za skupni seštevek obeh tekmovalnih disciplin.

Pokale za najboljše ekipe so podelili predsednik KS Igor Dosedla, predsednik gasilskega društva Franci Hrvatič in povelnik Srečko Mohor. Med članicami so v hitri mokri vaji zasedle tretje mesto članice PGD Kalobje, drugo mesto PGD Oplotnica in prvo mesto PGD Socka, ki je prav tako dobitnica prehodnega pokala. V vaji z motorno brizgalno pa so tretje mesto zasedle članice PGD Šentvid, drugo mesto PGD Buče in prvo mesto PGD Mestinje, ki so prehodni pokal dobile v trajno last. Med člani pa so v hitri mokri vaji zasedli tretje mesto člani PGD Zabukovica 1, drugo mesto PGD Socka in prvo mesto PGD Planina pri Sevnici, ki je tokrat dobitnica prehodnega pokala. V vaji z motorno brizgalno pa so tretje mesto zasedli člani PGD Kebelj, drugo mesto PGD sv. Štefan ter prvo mesto PGD Lokarje, ki so osvojili tudi prehodni pokal v tej disciplini. V memorialni vaji pa so med člani zasedli tretje mesto PGD Dobje, drugo mesto PGD Dolga Gora in prvo mesto PGD Lokarje.

Zbrane pod velikim šotorom je ob dobri pijači in jedači, za katero so poskrbeli gasilci, zabaval ansambel Roka Žlindre. Predvidena vleka vrvi pa je zaradi dežja in mokrega terena ter same varnosti udeležencev žal odpadla. Kljub dežju pa so se obiskovalci zabavali, plesali in veselili dolgo do zgodnjih jutranjih ur. (Tjaša Ferlež)

 

Sorodne novice

Svoje znanje pokazali tudi v Radečah

Tjaša Ferlež

V Dobje prehodni pokal v trajno last

Milenka Blažević

Srečanje slovensko-hrvaške mladine

Tjaša Ferlež

Že 12. tradicionalna Salamijada

Tjaša Ferlež

Ekipa s Ponikve 4. v Kozjanski ligi

Tjaša Ferlež

Mednarodno tekmovanje na Ponikvi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več