14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Za presenečenje je poskrbel štajerski slavček

Ponikva, 25. 8. 2023 – V petek je bilo na Ponikvi še posebej veselo. Za dogajanje na petkov večer so poskrbeli gasilci domačega gasilskega društva, ki so priredili veliko veselico z gasilskim tekmovanjem ter bogatim srečelovom. Med sabo so se gasilska društva, pomerila v hitri mokri vaji s sedmimi gasilci, tako imenovani »LOESHENGRIFF« ali v vaji z motorno brizgalno po pravilih CTIF.

Med članicami so v hitri mokri vaji zasedle tretje mesto PGD Stranice, drugo mesto PGD Dramlje in prvo mesto PGD Trnovlje. V vaji z motorno brizgalno so tretje mesto zasedle PGD Lesično Pilštanj Zagorje, drugo mesto PGD Šentvid in prvo mesto PGD Loka pri Žusmu. Med člani so v  vaji z motorno brizgalno zasedli tretje mesto PGD Socka, drugo mesto PGD  Drešinja  vas in prvo mesto PGD Lokarje, ki so tudi dobitniki prehodnega pokala.

V hitri mokri vaji so tretje mesto zasedli PGD Lokarje, drugo mesto PGD Socka ter prvo mesto PGD Trnovlje, ki je osvojila tudi prehodni pokal v tej disciplini. Posebna tekmovalna disciplina, ki jo izvedejo na Ponikvi je memorialna vaja Ivana Buserja, pri kateri gre za skupni seštevek obeh  tekmovalnih disciplin. Poleg gasilskega tekmovanja, pa so ponkovški gasilci poskrbeli tudi za bogat srečelov ter veliko vrtno veselico z ansamblom Kiper ter ansamblom Stil. Posebno presenečenje večera pa je zagotovo bil štajerski slavček Damjan Murko. (Tjaša Ferlež, foto:Tjasa Ferlez, Kristjan Šmigoc Kriko)

Sorodne novice

V drugo je lokarska veselica uspela

Tjaša Ferlež

Nuška Drašček je navdušila na Slomškovem trgu

Jure Godler

Danes ponoči na udaru Ponikva in Dolga Gora

Tjaša Ferlež

Vreme omogočilo, da je Dobjanska noč uspela

Tjaša Ferlež

Že 46. tradicionalni pohod po Ponikvi

Tjaša Ferlež

Moč božje besede se skriva v knjigah

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več