6 C
Šentjur pri Celju
19/10/2021
sentjur.net

Zadišalo po bencinu, starinah in čevapčičih

Šentjur, 27. 4. 2019 – Klub starodobnikov “Večno mladi” Šentjur vsako leto v izdihljajih Šentjurjevega pripravi največjo avto-moto srečanje starodobnikov pri nas. Letošnja prireditev je že 13. zapovrstjo. “Presenečen in zelo zadovoljen sem z obiskom našega dogodka, saj smo imeli pomisleke glede slabe vremenske napovedi vse do četrtka, saj se nismo znali odločili, ali prireditev organizirati ali ne,” je povedal predsednik društva Franc Ratej. K sreči pa je dopoldansko sobotno vreme bilo naklonjeno tudi pogumnim organizatorjem. Zahvalil se je vsem obiskovalcem dogodka, ki tudi z velikim obiskom izkazujejo spoštovanje do organizatorjev dogodka – članom Kluba starodobnikov Večno mladi Šentjur.

Izpostavil je, da se vsako leto trudijo, skupaj z Muzejem južne železnice, prikazati Šentjur, tako s strani ljubiteljev železničarstva, kot s strani avtomobilizma in motorizma. “Si upam trditi, da imamo v Šentjurju najlepšo in najstarejšo kolesarsko sekcijo,” je Rataj pohvalil še starodobne kolesarje. Svoje jeklene konjičke je skupaj razstavilo krepko več kot 200 razstavljalcev, med njimi je bilo okoli 160 samo starodobnih avtomobilov. Večina od teh pa se je okoli 12. ure podala na panoramsko vožnjo

Panoramska vožnja

Panoramsko vožnjo so letos organizirali v sodelovanju z Združenjem šoferjev in avtomehanikov Celje in Agencijo za varnost cesntega prometa, zato so se starodobniki tokrat odpeljali iz Šentjurja na avtopoligon na Ljubečno pri Celju. Tam so si lahko ogledali prikaz varne vožnje, kjer se bodo lastniki jeklenih lepotcev lahko preizkusili tudi v vožnji. Na Ljubečno se je odpravilo kar 90 vozil, pred njimi pa še številni motorji. V klub starodobnikov je včlanjenih 65 članov, dobra polovica pa je zelo aktivna pri pripravi te prireditve.

Ponovno so za vse obiskovalce pripravili velik šotor, za glasbo pa je skrbel Ansambel Lun’ca. Poleg razstave so veliko za pozornost poskrbeli tudi v Javni agenciji Republike Slovenije za varnost prometa z vrtljivim avtomobilom, s katerim so prikazali tudi simulacijo ob prometni nesreči, v kolikor bi se avto prevrnil na streho. Seveda s precej zmanjšano hitrostjo kot sicer. Svojo opremo so razstavili tudi šentjurski gasilci in drugi.

(Jure Godler, foto: Verena Belužić in Jure Godler)

Sorodne novice

Dvajset akvarelnih podob Zgornjega trga

Jure Godler

Starine popeljali po Kozjanskem

ViP

Trenutki folklore in tehnike skozi čas

Tjaša Ferlež

Ipavci se vračajo v Šentjur, se vračajo domov

Jure Godler

Odprli filatelistično razstavo v čast Blažu Kocenu

Tjaša Ferlež

Potujoča fotografska razstava dobrih zgodb pri nas

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več