14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Zagorelo je v lesni delavnici

Ponikva, 21. 11. 2021 – V nedeljo, pozno popoldne, so bili gasilci PGD Ponikva obveščeni o požaru. Po zbranih informacijah naj bi se zaradi napake pregrel stroj za obdelavo lesa, kar je povzročilo, da se je vnela žagovina in je nastal požar v delavnici.

Požar se je širil iz delavnice v skladišče sekancev in delavnico za obdelavo lesa. Delavci, ki so delali v objektu, so opazili požar in ga skušali pogasiti z gasilniki, vendar pri tem žal niso bili uspešni in so ostali ujeti v objektu. Lastnik je opazil dim pri objektu in nemudoma poklical na pomoč Regijski center za obveščanje. Nekaj čez petnajsto uro popoldan je bila nemudoma aktivirana gasilska enota PGD Ponikva, ki je takoj odhitela na kraj požara. Po hitrem odzivnem času so gasilci prišli na kraj dogodka in nemudoma pričeli z gašenjem gorečega objekta in reševanjem nevarnih snovi. Iz gorečega dela delavnice so na varno prinesli vse plinske jeklenke in jih s pravilno tehniko ohladili in postavili zunaj nevarnega območja.

Pomembna je pravilna uporaba ročnih gasilnikov

Vse skupaj je šlo le za gasilsko operativno vajo, ki jo je pripravilo gasilsko društvo Ponikva. Vaja je bila namenjena usposabljanju posameznikov v postopkih gašenja požara na objektih in reševanje ponesrečencev, utrjevanju znanja posameznikov v poznavanju opreme in tehnike, uporabljene za gašenje požarov na objektih, utrjevanju znanja pri uporabi ročnih gasilnikov in preverjanju usposobljenosti vodij enot. Vajo je pripravil in vodil Marko Vodenik(Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Stoletnica PGD Ponikva s številnimi priznanji

Tjaša Ferlež

Zagorelo zaradi štedilnika na drva

Tjaša Ferlež

Srebrni znak CZ v roke PGD Ponikva

Jure Godler

Osredotočeni na prihajajočo 100 letnico

Tjaša Ferlež

Nazdravili jubilantom leta 2021

Jure Godler

Energijo povezujejo tudi z gasilci

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več