5.2 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Zagorelo je v lesni delavnici

Ponikva, 21. 11. 2021 – V nedeljo, pozno popoldne, so bili gasilci PGD Ponikva obveščeni o požaru. Po zbranih informacijah naj bi se zaradi napake pregrel stroj za obdelavo lesa, kar je povzročilo, da se je vnela žagovina in je nastal požar v delavnici.

Požar se je širil iz delavnice v skladišče sekancev in delavnico za obdelavo lesa. Delavci, ki so delali v objektu, so opazili požar in ga skušali pogasiti z gasilniki, vendar pri tem žal niso bili uspešni in so ostali ujeti v objektu. Lastnik je opazil dim pri objektu in nemudoma poklical na pomoč Regijski center za obveščanje. Nekaj čez petnajsto uro popoldan je bila nemudoma aktivirana gasilska enota PGD Ponikva, ki je takoj odhitela na kraj požara. Po hitrem odzivnem času so gasilci prišli na kraj dogodka in nemudoma pričeli z gašenjem gorečega objekta in reševanjem nevarnih snovi. Iz gorečega dela delavnice so na varno prinesli vse plinske jeklenke in jih s pravilno tehniko ohladili in postavili zunaj nevarnega območja.

Pomembna je pravilna uporaba ročnih gasilnikov

Vse skupaj je šlo le za gasilsko operativno vajo, ki jo je pripravilo gasilsko društvo Ponikva. Vaja je bila namenjena usposabljanju posameznikov v postopkih gašenja požara na objektih in reševanje ponesrečencev, utrjevanju znanja posameznikov v poznavanju opreme in tehnike, uporabljene za gašenje požarov na objektih, utrjevanju znanja pri uporabi ročnih gasilnikov in preverjanju usposobljenosti vodij enot. Vajo je pripravil in vodil Marko Vodenik(Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Nazdravili jubilantom leta 2021

Jure Godler

Energijo povezujejo tudi z gasilci

Jure Godler

Mirno nedeljo začeli z gašenjem požara

Tjaša Ferlež

Peka kostanja bi lahko bila usodna za dedka

Jure Godler

Gasilska vaja v Dobrini: Potres je povzročil še požar

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Iz objekta so slišali klice na pomoč

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več