10.6 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

Zaposlitveni klub z novim pristopom

Člani zaposlitvenega kluba Vojnik – Šentjur, ki je eden izmed šestih tovrstnih klubov v Sloveniji, so se problema brezposelnosti in pomanjkanja priložnosti razgovora s potencialnimi delodajalci lotili na malce drugačen način. Sami so si organizirali karierne zmenke z osmimi delodajalci, ki so prihajali iz vrst tako javnega kot zasebnega sektorja. Na njihovo povabilo na zmenek so se odzvali Osnovna šola Frankolovo, Razvojna agencija Kozjansko, Občina Vojnik, Adecco d. o. o., Ave d. o. o., Društvo za osvoboditev živali, Radio Celje in Upravna enota Šentjur pri Celju.
Projekt »Služba me ne išče« vodi Zavod Nefiks. Zaposlitveni klub Vojnik – Šentjur vodita Mladinski center Šentjur (RA Kozjansko) in Občina Vojnik. Omogočili so jim poizkusne zaposlitvene razgovore, da bodo v prihodnje, ko bo šlo zares, lahko bolje pripravljeni. Mladi so imeli z vsakim delodajalcem možnost 15-minutnega razgovora, v katerem so bili vprašani tisto, kar bi bili vprašani na pravem razgovoru za službo. Potem pa je sledil del, ko so dobili povratno informacijo o svojem nastopu, svoji prepričljivosti in predloge izboljšav. Zaposlitveni klubi Služba me ne išče delujejo od lanske jeseni pod okriljem Zavoda Nefiks, ob podpori blagovne znamke ORTO. V letu 2013 je 16 članov zaposlitvenih klubov dobilo delo. V zaposlitvenem klubu Vojnik – Šentjur je vključenih deset članov, od tega so že štirje v roku treh mesecev dobili svojo priložnost. (mcš)

Sorodne novice

Sestavite svoj darilni paket Šentjurskih dobrot

Jure Godler

So delavci invalidi zaščiteni pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi?

Jure Godler

Praznično in s pridihom praznikov na Miklavževem sejmu

Jure Godler

Zaradi ljubezni je plačal davek

Tjaša Ferlež

Bučno juho zamenjali s tekmovanjem v luščenju bučn’c

Jure Godler

Kulturna dediščina – izziv in priložnost za prihodnost

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več