14.5 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

Zbor z največ nosečnicami navdušil

Šentjur, 6. 4. 2018 – Pevci in pevke Mešanega pevskega zbora Sonce so pripravili letni koncert v kulturnem domu na Ponikvi. Sončki na Ponikvi sijejo že skoraj 19 let. Koncert je povezoval zabavni Miha Kundih, ki je zbor napovedal kot “pred leti najmlajši, najbolj “blond”, najbolj odbit, danes pa 35 odtenkov rdeče, črne in blond in zbor z največ nosečnicami.” Pošalil se je, da je ta prirastek rezultat intenzivnih vaj, ki jih je zbor imel pred nekaj meseci. Pohvalil pa se je, da že od jeseni poje v zboru kar 8 novih devetošolk in dijakov.

Prihodnje leto bo zbor praznoval že 20. obletnico delovanja. Že od začetka vodi zbor Andreja Ocvirk. Predstavili so poslušljiv in zabaven program, kjer so se kot solisti in instrumentalisti izkazali Miha Kundih, Lea Gosar, Roman Ocvirk, Tamara Povh in Marko Golež. V goste so povabili Vokalno skupino 7 de’ci iz predmestja Ponikve – Šentjurja. Seveda voditelj ni mogel preko tega, da se ne bi pošalil iz njihovega imena ter iz tega, da je bila skupina razmeroma poceni in jim je plačal za nastop kar 7 ukrajinskih griven, kar bi bilo 0,22 evrov. Na koncu koncerta mu tudi De’ci niso ostali dolžni in so voditelju povedali, da je dejstvo, da imajo De’ci v svojem sestavu veliko manj Ponkovljanov, kot imajo Sončki Šentjurčanov, vključno z njim. V prijateljskem vzdušju se je končal še eden odličnih pevskih nastopov. (Jure Godler)

Sorodne novice

Izziv p(ol)etja posvetili domovini

Jure Godler

S cerkvenega obzidja prekinili kulturni post

Jure Godler

#koronaintervju št. 17 – Miha Kundih, zastopnik za ruski trg

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 15 – Andreja Ocvirk, ravnateljica

Tjaša Ferlež

7 de’ci na končnem izletu nastopili kar šestkrat

Jure Godler

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več