14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Že 46. tradicionalni pohod po Ponikvi

Ponikva, 20. 5. 2023 – V soboto je potekal že 46 tradicionalni pohod po poteh Krajevne skupnosti Ponikva. Pot je potekala od Osnovne šole Blaža Kocena Ponikva, čez Ponikvo, Lutrje in Slatino. Lepo sobotno vreme je privabilo pohodnike, ki so se v skupinah podali na pot. Dolžina poti je bila 9,5 km. Na poti so bile športne točke, ki so jih pripravili društvo prijateljev mladine, lovsko društvo, gasilsko društvo, Športno društvo Ponikva in Mladinsko društvo Ponikva.

Pohodniki so se tokrat pomerili v zbijanju pločevink, v metu pikada, v metu torbice v krog, v košarki in balinanju. Za hrano in pijačo so poskrbeli domači gasilci. Učenci devetega razreda domače šole pa so že tradicionalno pripravil srečelov. Denar ki so ga zbrali s srečelovom bodo porabili za prihajajoči končni izlet. Lepo vreme je omogočilo druženje na Lovskem domu lovske družine Ponikva. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Za presenečenje je poskrbel štajerski slavček

Tjaša Ferlež

Nuška Drašček je navdušila na Slomškovem trgu

Jure Godler

Danes ponoči na udaru Ponikva in Dolga Gora

Tjaša Ferlež

Moč božje besede se skriva v knjigah

Tjaša Ferlež

Letos so kuhalnico vrteli gasilci

Tjaša Ferlež

Kocenova sobota na Ponikvi

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več