-1.3 C
Šentjur pri Celju
16/01/2021
sentjur.net

Že devetič so se srečali invalidi

Gorica pri Slivnici, 3. 9. 2016 – Medobčinsko društvo invalidov Šentjur že deveto leto zapored ob vseh svojih dejavnostih organizira tudi srečanje, kjer člani društva vsaj malo pozabijo na svoje težave. Na začetku jih je v dvorani Kulturnega doma Gorica pri Slivnici pozdravil predsednik društva Božo Robič, ki je povedal, da število udeležencev skozi leta ne pojenja, temveč se jih celo vsako leto več odloči, da popoldne preživi v njihovi družbi. Več kot 300-glavo množico je pozdravil tudi predsednik KS Gorica pri Slivnici Janez Palčnik in poudaril pomembnost takšnih srečanj. Srečanja se je udeležila tudi Dragica Miŕnik Amon, predsednica Medobčinskega društva delovnih invalidov Celje, uvodni del pa so sklenili še Ljudski pevci s Prevorja.

Že vseh devet let srečanje spremlja tudi sveta maša, ki jo v dvorani vodi slivniški župnik Marko Šraml. Kot vsako leto tudi letos v pridigi ni manjkalo vzpodbudnih besed, prav tako tudi hudomušnosti. Zbrani so se množično priključili tudi prepevanju ob CPZ sv. Urban in Ljudskih pevcev s Prevorja. Po končani sveti maši so se udeleženci pomaknili na prostor za kulturnim domom, kjer so bili v naravni senci postreženi s kosilom, moči pa so se našle tudi za ples. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

So delavci invalidi zaščiteni pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi?

Jure Godler

Gorica pri Slivnici kmalu bogatejša za podjetniški inkubator

ViP

Obnovili lestenec v cerkvi sv. Jakoba na Žusmu

Majda Rezec

Jubilej mašniškega posvečenja Marka Šramla

Majda Rezec

Zlatih petdeset Nade in Martina Pungarška

Jure Godler

“Podoknica” Gorici pri Slivnici

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več