10.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2020
sentjur.net

Žiga žaga, Žaga zmaga!

Planina pri Sevnici, 28. 4. 2017 – Žiga žaga, Žaga zmaga! – Tako so prebivalci Stare žage in okolice v KS Planina pri Sevnici naslovili krajšo otvoritveno prireditev ob zaključku obnove cestnega odseka Stara žaga–Pavlič, ki so jo pripravili v sredo, 26. aprila. Investicijo je v celoti financirala Občina Šentjur.

 Za otvoritev so krajani pripravili pravi praznik – postavili so mlaja z napisom dobrodošlice, geslo »Žiga žaga, Žaga zmaga!« pa se je znašlo na ročno izrisani zastavi, na majicah in slavnostni torti. Uvod v slovesnost so začinili s kratkim humorističnim skečem, v katerem so ponazorili svoj vsakdan ob gradnji ceste v lanskem letu, svoja pričakovanja in dnevna opazovanja napredka izvajalca del. Župan mag. Marko Diaci je izrazil veselje nad uspešno izvedenim projektom ter ugotavljal, da so krajani aktivno pristopili k obnovi, kar pomeni, da je bila odločitev za obnovo tega odseka pravilna.

»V Občini Šentjur imamo skupno za kar okoli 800 km cest, zato je seznam cest, potrebnih obnove, zmeraj dolg.  Na Stari žagi ste res dolgo čakali, a ste tudi dočakali,« je povedal župan, ki je v nagovoru omenil tudi nenehna prizadevanja za razvoj in kvaliteto življenja po vsej občini, ne glede na oddaljenost.  Podobno je misel nadaljeval predsednik sveta KS Planina pri Sevnici Anton Špan, ki je ves čas stal za pobudo za obnovo tega odseka, na katerega so prebivalci opozarjali dolga leta. Poudaril je pomen ogromno vloženega prostovoljnega dela domačinov in njihovo vztrajnost ter voljo pri obnovi. Zahvalil se je Občini Šentjur za izvedbo projekta in poudaril pomen te obnove, zaradi katere prebivalci zaselkov tik pod Bohorjem nimajo več občutka zapostavljenosti in se čutijo enakovreden del Občine Šentjur. »Tudi vse več mladih vidim v teh krajih, kar je dober obet za prihodnost,« je povedal Špan.

Otvoritve so se udeležili tudi župan sosednje občine Dobje Franc Leskovšek, direktor občinske uprave Občine Šentjur Jože Palčnik, strokovni sodelavec Jernej Tisel, izvajalec del Iztok Durakovič s. p. ter vodja nadzora Matjaž Mernik (Gins d.o.o.). Skupaj s številnimi udeleženci otvoritve so se sprehodili po obnovljeni trasi, nato pa je sledila bogata pogostitev, ki so jo pripravili domačini.

O INVESTICIJI UREJANJE JAVNE POTI STARA ŽAGA PAVLIČ:  Moderniziranih je 550 m javne poti v širini 3,5 m, gre za cesto od križišča z RC Planina–Sevnica do odcepa k domačiji Pavlič. Cesta je glavna povezava za Bohor, dela so bila zaradi terena zelo zahtevna. V okviru modernizacije je bila urejena ustrezna pripadajoča infrastruktura. Celotna vrednost investicije znaša dobrih 92 tisoč evrov in je financirana s strani Občine Šentjur. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

S skupnimi močmi do infrastrukturne ureditve

Jure Godler

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Jure Godler

Ministrica tudi uradno odprla most in cesto

Jure Godler

Prejeli smo: Spomnili so se osvoboditve Planine

Jure Godler

Lesen stebriček preprečil najhuje

Jure Godler

Dramlje se razvijajo tudi z novo cesto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več