3.2 C
Šentjur pri Celju
01/12/2022
sentjur.net

Župan sprejel odličnjake pod posebnimi ukrepi

Šentjur, 17. 6. 2020 – Življenje po koronavirusu verjetno še nekaj časa ne bo takšno, kot smo ga bili navajeni. Prav tako je kolebal tudi naš župan mag. Marko Diaci, ali izvesti sprejem najboljših devetošolcev ali ga za letošnje leto kar odpovedati. Vendar se je odločil, da na sprejem zaradi ukrepov proti zbliževanju povabi le devetošolce brez staršev. Slednji so to zahtevo po večini ignorirali in na takšen prelomen dogodek v življenju svojega otroka še vedno prišli in prireditev opazovali od le daleč.

Prireditev so že tradicionalno otvorili člani Kvarteta klarinetov Clarifun, učencev Glasbene šole Šentjur s Kekčevo pesmijo. Mentor kvarteta in tudi vseh štirih klarinetistov je mag. Matjaž Vodišek. Zbrane odličnjake je pozdravil tudi gostitelj srečanja župan Diaci. Poudaril je, da je generacija, ki se danes poslavlja od šolskih klopi tista, s katero ima vsaj dve skupni točki. Pred devetimi leti jim je kot novi župan pri vstopu v prvi razred podelil spominsko knjigico, rumeno rutico (slinček) in jih pospremil z vzpodbudnimi besedami. Kot drugo si tudi delijo nenavaden čas, ki je nastal zaradi epidemije koronavirusa. Z takimi vzpodbudnimi besedami, kot jim jih je namenil pred devetimi leti, jim je tudi danes zaželel veliko uspeha v nadaljnjem izobraževanju.

Šentjurski odličnjaki

Šentjurskim odličnjakom – bilo jih je 41 – je podelil spominsko darilo. Seveda pa so si vsi pred rokovanjem z županom morali razkužiti svoje roke. Tudi po tem si bodo odličnjaki zapomnili letošnji županov sprejem. Letos so predlagatelji – šole tudi morali zaradi odpadlega nacionalnega preverjanja znanja tudi prilagotiti merila. O primernosti predlaganih učencev pa je glasoval tudi učiteljski zbor.

Letošnje posebno priznanje – predlog Glasbene šole Šentjur in osnovne šole – je prejela Maša Leskovar. Glasbena šola Šentjur je predlagala še Dominika Križnika s Planine pri Sevnici, Miho Inkreta Rotovnika iz Šentjurja, Zojo Ojsteršek iz Gorice pri Slivnici, Tinko Muck iz Šentjurja in Laro Jager iz Šentjurja. Mašo Leskovar iz Šentjurja pa sta predlagali tako osnovna kot tudi glasbena šola.

Iz OŠ Blaža Kocena Ponikva so priznanje prejeli Domen Klasič, Alen Potočnik, Matej Potočnik in Eneja Turk. Iz OŠ Dramlje so prejeli predloge za naslednje učence: Špelo Debeljak, Julio Horvat, Saro Kačičnik, Petro Korenjak in Saro Oset. OŠ Franja Malgaja Šentjur so na sprejemu zastopali naslednji uspešni učenci: Lev Mišo Kolar, Teja Malgaj, Andraž Voga, Jakob Čolović, Gregor Gazvoda, Nina Godler, Neža Poje, Zala Poje.

OŠ Hruševec Šentjur so predstavljali učenci: Špela Bračko, David Jug, Nuša Swenss, Anže Centrih, Nejc Gaberšek, Rebeka Virtič, Jan Tuhtar, Alja Trupi, Matic Frlež. Na OŠ Planina pri Sevnici so prepoznali naslednje izjemne učence: Julijo Gorišek, Patrika Završka, Lariso Rauter in Tadeja Bobka. Na OŠ Slivnica pri Celju pa Jakoba Tojnka, Jernejo Gajšek, Evo Skale, Žiga Polška in Neveno Lukić. Po končani podelitvi je sledilo še fotografiranje in druženje. (Jure Godler)

VSE FOTOGRAFIJE PODELITVE SI LAHKO SNAMETE IZ TE POVEZAVE.

Sorodne novice

Medobčinsko prvenstvo OŠ v atletiki

Jure Godler

Omikron v napadu. Oddelki in zaposleni v karantenah, okužbe naraščajo

Jure Godler

Šentjurski odličnjaki na sprejemu pri županu

Jure Godler

Reportaža: Razlike v znanju učencev so se poglobile

Jure Godler

Devetošolci z improvizirano valeto zaključili šolo

Jure Godler

Vrata odprle tudi naše šole in vrtec – še vedno strogi ukrepi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več