14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Stoječe ovacije za pevce iz Šentvida pri Planini

Planina pri Sevnici, 23. 6. 2023 – Na petkov večer so člani Mešanega pevskega zbora Zarja iz Šentvida pri Planini pripravili koncert, ki je bil sprva planiran kot koncert na prostem, vendar sta slabo vreme in močan veter organizatorjem žal prekrižala načrte. Kljub temu se pevci niso vdali in koncert vseeno pripravili v cerkvi v Šentvidu pri Planini. Koncert je bil  izpeljan v sklopu Šentjurskega poletja, ki ga organizirata Občina Šentjur in Javni sklad za kulturne dejavnosti – Območna izpostava Šentjur.

Člani mešanega pevskega zbora so povabili tudi goste. To so bili akademski pevski zbor Karel Destovnik – Kajuh, ki deluje od leta 2021. V njem večinoma prepevajo nekdanji dijaki I. gimnazije v Celju. Poleg samostojnih skladb, ki so jih zapeli, so pevci obeh pevskih zborov skupaj združili moči in pod vodstvom zborovodje Matevža Pušnika na koncu zapeli skupaj. Njihova skupna pesem je obiskovalce tako ganila in navdušila, da so bili pevci deležni tudi stoječe ovacije publike.

Kljub temu, da zaradi vremena koncert ni bil tako zelo obiskan, so obiskovalci koncerta lahko prisluhnili različnim skladbam in melodijam, ki so nam jih v svojem repertoarju ponudili pevci. (Tjaša Ferlež, FOTO: MePZ Zarja)

Sorodne novice

Anabel povabila “Ob kavi” na vrt Ipavčeve hiše

Jure Godler

V Dobrini uspela še ena Dobrinska noč

Tjaša Ferlež

Tudi na osmem Izzivu p(ol)etja sijalo sonce

Jure Godler

Cirkusanta Malek navdušila najmlajše

Jure Godler

Zgodba o popevki pod mavrico

Jure Godler

Eva Boto s turnejo ENAJSTLETKA v Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več