30.9 C
Šentjur pri Celju
10/07/2020
sentjur.net

100 žensk vendarle ni odpihnil veter

Ječovo, 7. 3. 2015 – Že šesto leto zapored Planinsko društvo Žusem organizira pohod, ki so ga v čast ženskam ob bližajočem se prazniku dnevu žena poimenovali kar “100 žensk na Žusem”. Seveda pa pohod še zdaleč ni namenjen le pripadnicam lepšega spola, saj se ga udeležijo tudi moški in otroci. Na zbirnem mestu pri Turistični kmetiji Žurej – Ječovo se je, kljub močnemu vetru, zbralo blizu 200 pohodnikov.

Vsi pohodniki, ki so plačali štartnino 5 evrov, so na planinski postojanki na Žusmu, v neposredni bližini stolpa, dobili tudi krompirjev golaž. Stolp ljubezni na Žusmu, ki so ga že lani dokončali in za katerega v naslednjih mesecih računajo, da bodo prejeli vsa uporabna dovoljenja, je bil za marsikaterega pohodnika nov izziv in češnja na torti pohoda. Predsednik PD Žusem, Simon Mansutti, je posvaril pohodnike, naj hodijo previdno, za varnost pohodnikov pa so poskrbeli tudi člani planinskega društva. Za slovensko zastavo, ki jo je nosil vodja poti, se je četica pohodnikov nato odpravila proti vrhu Žusma. (Jure Godler)

Sorodne novice

Sledili srcu na Žusem in nazaj v Dobrino

Jure Godler

Prejeli smo: Pohod po obronkih naše občine

Jure Godler

44. Pohod po KS Ponikva

Tjaša Ferlež

Osmica na Svetem Štefanu

Jure Godler

Triindvajsetič prehodili poti (domače) krajevne skupnosti

ViP

Razpršeno in mokro na Stolp ljubezni

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več