28.7 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

Ekipa prve pomoči iz Šentjurja najboljša na regijskem preverjanju

Vitanje, 17. 6. 2023 – V soboto, 17. junija, je v Vitanju potekalo regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Preverjanja se je udeležilo devet ekip Zahodno Štajerske in Koroške regije, ki so znanje prikazale na štirih delovnih mestih. Tri ekipe so se potegovale za nadaljnjo kvalifikacijo za jesensko državno preverjanje ekip v Zagorju ob Savi. Preverjanje so soorganizirali Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostavi Celje in Slovenj Gradec, Območni združenji Rdečega križa Slovenske Konjice in Dravograd ter občini Vitanje in Dravograd.

Tekmovanja se je udeležila tudi Ekipa prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite iz Šentjurja. Ekipe so morale prepozanti številne poškodbe, med drugim poškodbo medenice, udarnino glave, srčni infarkt, hipoglikemijo, anafilaksijo, zaporo dihalne poti, poškodbo gležnja, opeklino prstov in ugrizno rano. Ocenjevalci so pozornost namenili tudi delu vodje ekipe. Iz vseh regijskih tekovanj se na državno preverjanje uvrsti 14 najboljših ekip. Odlično se je odrezala tudi ekipa iz Šentjurja, ki je glede na rezultate regijskega preverjanja bila ekipa z največ točkami in posledično najboljša ekipa v Sloveniji. Dosegli so skupaj kar 1618 točk. Šentjurčani so se tako uvrstili na državno preverjanje, ki bo izvedeno v Zagorju ob Savi sredi meseca septembra. (Natalija Plemenitaš Fuchs, Jure Godler)

Sorodne novice

Šentjurske barve branile kar tri ekipe

Jure Godler

Člani ekip prve pomoči RK Šentjur v Planico

Tjaša Ferlež

Defibrilator sedaj tudi v Športnem parku Šentjur

Jure Godler

Vulkanizacija Mulej donirala šentjurskemu Rdečemu križu

Jure Godler

Pridružite se akciji Lepo je deliti

Jure Godler

Ekipa prve pomoči: Znova pokazali odlično znanje

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več