19.2 C
Šentjur pri Celju
22/07/2024
sentjur.net

17. blagoslov konj Konjeniškega društva Blagovna

Primož, 18. 4. 2022 – Po dvoletnem premoru je Konjeniško društvo Blagovna zopet organiziralo tradicionalni blagoslov konj v Primožu pri Šentjurju. Blagoslov se je začel s tradicionalno sveto mašo v cerkvi svetega Primoža. Letos jo je prvič vodil novi šentjurski župnik Mitja Markovič. Nato je sledil blagoslov konj. Po uvodnem nagovoru gospoda Jožeta Rataja je zbrane pozdravil predsednik Konjeniškega društva Blagovna Viljem Kolar, za njim pa je  še zbrane nagovoril župan šentjurske občine, mag. Marko Diaci.

Gospod župnik je blagoslov konj začel z vsemi zbranimi v molitvi. Po opravljenem obredu so župnik, župan in predsednik pristopili do vsakega konjenika in konja. Konji so bili deležni kruha in soli, vsak konjenik pa je prejel rozeto kot spomin na 17. tradicionalni blagoslov konj Konjeniškega društva Blagovna. V lepem vremenu, prazničnem vzdušju velikonočnega ponedeljka in družbi velike množice obiskovalcev je bilo blagoslovljenih 45 konjenikov s konji in 11 kočij. Hvala vsem članom društva za organizacijo in pripravo prireditvenega prostora, donatorjem in sponzorjem prireditve, gospodu župniku za opravljen blagoslov in sveto mašo, vsem obiskovalcem in nenazadnje vsem konjenikom in njihovim konjem, ki so s svojo prisotnostjo dali prireditvi pravi pomen. (Danijel Berden)

Sorodne novice

Konje na Primožu pri Šentjurju blagoslovili že devetnajstič

Domen Gutsmandl

Sončki pripravili predbožično darilo za poslušalce

Tjaša Ferlež

Sveta birma v Šentjurju

Tjaša Ferlež

Žegnanje konj in vpreg v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Zakrament svetega obhajila prejelo 69 otrok

Jure Godler

18. tradicionalni blagoslov konj Konjeniškega društva Blagovna

Danijel Berden
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več