-5.5 C
Šentjur pri Celju
06/02/2023
sentjur.net

17. blagoslov konj Konjeniškega društva Blagovna

Primož, 18. 4. 2022 – Po dvoletnem premoru je Konjeniško društvo Blagovna zopet organiziralo tradicionalni blagoslov konj v Primožu pri Šentjurju. Blagoslov se je začel s tradicionalno sveto mašo v cerkvi svetega Primoža. Letos jo je prvič vodil novi šentjurski župnik Mitja Markovič. Nato je sledil blagoslov konj. Po uvodnem nagovoru gospoda Jožeta Rataja je zbrane pozdravil predsednik Konjeniškega društva Blagovna Viljem Kolar, za njim pa je  še zbrane nagovoril župan šentjurske občine, mag. Marko Diaci.

Gospod župnik je blagoslov konj začel z vsemi zbranimi v molitvi. Po opravljenem obredu so župnik, župan in predsednik pristopili do vsakega konjenika in konja. Konji so bili deležni kruha in soli, vsak konjenik pa je prejel rozeto kot spomin na 17. tradicionalni blagoslov konj Konjeniškega društva Blagovna. V lepem vremenu, prazničnem vzdušju velikonočnega ponedeljka in družbi velike množice obiskovalcev je bilo blagoslovljenih 45 konjenikov s konji in 11 kočij. Hvala vsem članom društva za organizacijo in pripravo prireditvenega prostora, donatorjem in sponzorjem prireditve, gospodu župniku za opravljen blagoslov in sveto mašo, vsem obiskovalcem in nenazadnje vsem konjenikom in njihovim konjem, ki so s svojo prisotnostjo dali prireditvi pravi pomen. (Danijel Berden)

Sorodne novice

Šentjurska birma Hruševljanov in Šentvidčanov

Jure Godler

Že druga šentjurska birma v letošnjem letu

Jure Godler

Tradicija se znova nadaljuje

ViP

Tudi za prejete darove se je potrebno potruditi

Jure Godler

Šentjursko obhajilo s plesom in petjem

Jure Godler

Mitja Markovič: »Župnijo vidim kot tim«

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več