1.4 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

2. Ribiško druženje na Hotunju ob Mastenovih ribnikih

Dopolnilna dejavnost na kmetiji je želja skoraj vsakega mladega kmeta. Na Mastenovi kmetiji imajo kar štiri ribnike, v katerih gojijo sladkovodne ribe, predvsem krape, tolstolobike in ščuke. Na območju ribnikov je zelo lepa in neokrnjena narava, v kateri si lahko med sprehodom dobro oddahneš od vsakodnevnih delovnih naporov. Mimo ribnikov poteka tudi »Pot treh velikih Ponkovških mož«. Želja mladih naslednikov kmetije je, da bi privabili goste, turiste in ponudili dobrote s kmetije. Trenutno veljaven občinski prostorski načrt ne dovoljuje postavitve začasnih gostinskih objektov ob vodnih površinah, kot so Mastenovi ribniki, Podkrajškov ribnik in še nekaj ribnikov na območju od Ponikve, Dramelj do Blagovne. Krajevna skupnost Ponikva je na občino oddala predlog dopolnitve občinskega prostorskega načrta v času javne obravnave. Ob upoštevanju dopolnitev bi bilo možno začasno izvajati gostinsko dejavnost tudi ob drugih vodnih površinah in ne samo ob Slivniškem jezeru.

V lepem sobotnem jesenskem dnevu je potekalo 2. Ribiško druženje ob Mastenovem ribniku na Hotunju. Zbralo se je okoli trideset ribičev iz Hotunja, Šentjurja, Šmarja in Celja. Tekmovanje je potekalo od 8.00 ure do 15.00 ure. Ribiči so vztrajno opazovali svoje plovce, ali se kaj premikajo na vodni površini. Sreča jim je bila naklonjena. Ujeli so kar nekaj rib, nekatere pa so se izmuznile tudi iz trnka ali pa kar iz obale. Najdaljša riba je merila 54 cm, to so bili predvsem krapi.

Ob zaključku so bili ribiči zelo zadovoljni z ulovom in druženjem. Najboljši so prejeli pokale v trajno last. Za organizacijo druženja je poskrbel Davor Vrečko. Lastniku Marjanu Mastenu so se zahvalili, da so lahko koristili njegov ribnik za uživanje v ribolovu in neokrnjeni naravi.

Sedaj se zastavlja vprašanje: Ali bo uspelo mlademu kmetu, da zaživi ribiški turizem na kmetiji? Ali bodo občinske oblasti prisluhnile predlogom dopolnitve OPPN, katere so prejeli iz KS Ponikva in je v konkretnem primeru osnovni pogoj za začetek dopolnilne dejavnosti? Ogromno bo še če-jev, za katere upam, da bodo kmalu dobili svoje odgovore.  (Janko Pušnik)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več