33.8 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

20. srečanje Šentvidov Slovenije odmevalo preko kozjanskih gričev

Planina pri Sevnici, 1. 9. 2018 – Prosvetno društvo Šentvid pri Planini letos praznuje 110-letnico svojega neprekinjenega delovanja. V čast častitljivi obletnici so pripravili številne prireditve. Na zadnji, ki se je nedavno odvijalo pod šotorom na Planini pri Sevnici, so gostili 20. srečanje Šentvidov Slovenije ter združili okoli sto zborovskih pevcev. Kot je povedal zborovodja Mešanega pevskega zbora Zarja Matevž Pušnik, je glavni organizator bilo Prosvetno društvo Zarja, pri pripravi prireditvenega prostora pa so jim na pomoč priskočili planinski gasilci. Na začetku prireditve sta navzoče pozdravila predsednik krajevne skupnosti Planina Anton Špan in predsednik Prosvetnega društva Zarja Jernej Brečko. Srečanja se je udeležilo pet zborov, in sicer Ženski in Moški pevski zbor Vidovo iz Šentvida pri Stični, Moški pevski zbor iz Šentvida pri Grobelnem, Mešani pevski zbor Šentiški zvon iz Šentvida pri Lukovici ter domači Mešani pevski zbor Zarja.

Vsak zbor se je predstavil s poljubnim programom, zapeli pa so po tri pesmi. Program je obogatilo še skupno petje vseh udeleženih zborov, ki jih je bilo blizu sto. Tako je številčen zbor vseh prisotnih šentviških pevk in pevcev zapel tri pesmi. Dve so zapeli pod taktirko dirigenta Matevža Pušnika, eno pa pod vodstvom Mateja Romiha. Na koncu prireditve se je v imenu domačega zbora vsem pevkam in pevcem Šentvidov, obiskovalcem prireditve in tistim, ki so pomagali pri organizaciji prireditve, zahvalil še predsednik MePZ Zarja Tomaž Tisel. Koncert, ki ga je povezovala domačinka in članica domačega zbora Mateja Kolar, je bil dobro obiskan, kar Zarjanom pomeni velika podpora pri njihovem delu in trudu. Naj še dodamo, da so si gostujoči zbori ogledali proizvodnjo podjetja Tajfun, zaradi slabega vremena pa je odpadel obisk gradu in sv. Križa. Kljub vsemu pa ni skvarilo popoldanskega druženja in dobrega razpoloženja vseh udeležencev zborov, kjer so že kovali načrte za naslednje leto, ki bo zopet v drugem kraju, kot veleva tradicija. Druženje se je nadaljevalo še dolgo v noč, kjer je obiskovalce navduševal ansambel Sauvignon.  (Majda Rezec; foto: L. L.)

 

Sorodne novice

Po dveh letih znova peli na 30. reviji pevskih zborov

Jure Godler

Zarja ponovila šentjurski največji pevski uspeh

Jure Godler

Zvok Zarjine pesmi preplavil Planino

Tjaša Ferlež

Zaključni koncert zborovodske delavnice

Jure Godler

Šentviška Zarja blestela v katalonski prestolnici

Jure Godler

Na mladih Zarja stoji že 110 let

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več