30/05/2020
sentjur.net

26. Martinovi dnevi na Ponikvi

Ponikva, 9. 11. 2018 – Tako kot že vrsto let zapored so tudi letos na Ponikvi slovesno začeli že kar 26. Martinove dneve, katerih naslov je Steklo na Celjskem. »… Ker ima na Ponikvi sv. Martin zelo visoko ceno, ga slavimo in mu prav zato posvečamo posebno pozornost …« S temi besedami je v uvodu predstavil namen praznovanja Martinovih dni predsednik krajevne skupnosti Ponikva Igor Dosedla. Povedal je, da je vesel, ker se je izpeljala prenova Kulturnega doma na Ponikvi in da so s tem svoje prostore dobila tudi druga društva na Ponikvi.  Sam domu pravi kar Dom krajanov, saj si sam želi, da bi se v tem domu počutili prijetno in da bi se o domu ustvarila neka slika, katero bi s skupnimi močmi dopolnjevali vsi krajani Ponikve. Zbrane je na prireditvi pozdravil tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, ki je obenem izrazil čestitke organizatorjem prireditev, ki se bodo odvijale skozi cel vikend.

Pozdrav pa je prisotnim namenil tudi predsednik Turistično-olepševalnega društva Ponikva, Zlatko Zevnik. Pohvalil je delovanje društva, ki je poleg urejanja rastišča velikonočnic, salamijade, čistilne akcije, Kocenove sobote, zasaditve rož, izleta pripravilo tudi dve poletni prireditvi Pod orehom, ki sta bili med drugim tudi dobro obiskani.

Tradicionalno v okviru Martinovih dni pa podelijo tudi priznanja za najlepše urejene hiše z okolico in kmetije – Ponkovško velikonočnico. Predsednik komisije Drago Jančič je najprej ob projekciji predstavil čudovito cvetje, ki ga je komisija opazila na svojem ogledu. Bronasto priznanje Ponkovška velikonočnica za najlepše urejene domove sta prejela Jožica in Ludvik Fidler, srebrno velikonočnico Jožica in Martin Rečnik ter zlato velikonočnico Magda in Janko Andrinek. Za najlepše urejeno kmetijo je bronasto velikonočnico prejela Danica Podpečnik, srebrno velikonočnico Milena in Jože Mohar in zlato velikonočnico Marija in Jože Smodej.

Za glasbeni pridih so poskrbeli pevci Mladinskega pevskega zbora pod vodstvom mentorice Andreje Ocvirk. Za konec pa so na harmonike zaigrali tudi Miha, Marija in dedek Albin Grosek. Zbrani na prireditvi so tako druženje nadaljevali ob dobri kapljici ponkovških vinogradnikov in sladkih dobrotah pridnih gospodinj. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Na Ponikvi svoj dom našli štorklji

Tjaša Ferlež

V delovni nesreči v Lutrjah umrl 86-letnik

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 12 – Irena Zevnik, učiteljica in režiserka

Tjaša Ferlež

Ponkovška znamenitost letos nekoliko bolj sramežljiva

Jure Godler

Najštevilčnejši kviz glasilske mladine GZŠ doslej

Tjaša Ferlež

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več