29.6 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

40 pomladi ženskega zbora

Šentjur, 13. 5. 2017 – Pomlad je prinesla koncert Ženskega pevskega zbora skladateljev Ipavcev Šentjur ob 40. obletnici delovanja zbora. Na sobotni večer se je v polni dvorani IKC odvil koncert ženskega pevskega zbora, kjer so obiskovalci prisluhnili zanimivemu izboru pesmi, obenem pa so nastopili tudi glasbeni gostje – Alex Volasko ter Tamara in Aljaž Šumej. Uvodoma je zbrane pozdravil župan mag. Marko Diaci, ki je za 40. obletnico delovanja čestital Ipavkam in jim zaželel vse dobro na njihovi pevski poti, se je pa pošalil, da že težko čaka na 100. obletnico.

Zbrane je nagovorila predsednica zbora Marija Rataj, ki se je zbranim toplo zahvalila za podoro in dejala: »Pesem je rdeča nit vsakega zbora. Kjer je volja in so postavljeni cilji, z vztrajnostjo dosežemo rezultate. Zahvaliti se moramo vsem nekdanjim pevkam in zborovodjem ter vsem sedanjim pevkam in zborovodkinji Mojci Volavšek, da smo lahko to leto obeležile 40 let delovanja.« Vodja JSKD Šentjur, Nastija Močnik, je pevkam podelila priznanja za dolgoletno delovanje v zboru. Seveda pa je glavno vodilo večera bila pesem, poleg zbora so nastopili tudi glasbeni gostje. Za konec so besedo dobili tudi obiskovalci, predstavniki pevskih zborov pa so slavljenkam čestitali ob jubileju. Med njimi je bila tudi predstavnica zbora iz pobratenega češkega mesta, vsi pa so pohvalili jubilantke. Obiskovalci so z bučnim aplavzom nagradili trud nastopajočih in večer nadaljevali z druženjem v sproščenem vzdušju. (Nina Drame)

Sorodne novice

Ramna jazz na plažo zvabila množico poslušalcev

Jure Godler

Po nevihti je posijalo Sonce

Tjaša Ferlež

Lesni štromi pripravili svoj prvi samostojni koncert

Tjaša Ferlež

V jakobški dolini že od nekdaj ubrano pojo

Jure Godler

Na Ponikvi zazvenel večerni ave

Tjaša Ferlež

Jakobčani zapeli ob petletnici delovanja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več