1.4 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

42. tradicionalni Pokaži, kaj znaš

Tradicionalna prireditev Pokaži, kaj znaš je bila letos skromno obiskana. O vzrokih za skoraj polovico manj prijavljenih kot lani lahko samo ugibamo. Nastopajočih, ki se predstavijo z igranjem na instrument, s petjem ali plesom je bilo le 14 od 15 prijavljenih. Vsako leto zabeležijo tudi visoko število ansamblov. Na letošnjem že 42. Pokaži, kaj znaš je bilo prijavljenih le šest ansamblov. Vsi nastopajoči so se predstavili z dvema skladbama. Pri strokovni komisiji je bila manjša zamenjava. Tokrat so jo sestavljali: Peter Frece, Lidija Kožar, Lojze Ogorevc in Stanko Fajs. Voditelj, ki je že stari znanec te prireditve, je bil Tone Vrabl.

Ker je prireditev tekmovalnega značaja, vsako leto podelijo tudi nagrade za prva tri mesta. Letos so zmagovalci prejeli celo kristalne vaze. Nastopajoče ocenjuje tudi naključno izbrana komisija iz občinstva. Končni rezultati se seštejejo od obeh komisij skupaj. Tako smo letos navijali le za dva harmonikarja: Miha Kropca iz Poljčan in Saro Bezenšek z Brega pri Slovenskih Konjicah. Nastopila sta dva dueta Sergeja in Martin iz Bodreža ter dvojčici Katjaa in Mihaela Kladnik iz Slovenskih Konjic. Slišali smo trio Dejan, Vilko in Martin iz Laškega. Nastopili so še: planinski bend iz Rogaške Slatine, ljudske pevke ”Deteljice”, prav tako iz Rogaške Slatine, in ansambli: Levanda iz Žužemberga, ans. Mladi Celjani iz Arclina pri Škofji vasi, ans. Hribovci iz Brega pri Slovenskih Konjicah, ans. Me tri do polnoči tudi iz Slovenskih Konjic, ans. Klateži iz Nove cerkve ter zadnji ansambel Emino kvintet iz Šmarja pri Jelšah.

Letošnji zmagovalci so bili: prvo mesto je osvojil ansambel Klateži, drugo mesto je zasedel Emino kvintet, tretje mesto pa si je prislužila Sara Bezenšek. Kulturno društvo Dobje je tudi letos poskrbelo, da so se lahko obiskovalci proti večeru pozabavali in naplesali. Po končanem uradnem delu so namreč za ples in dobro voljo poskrbeli člani ansambla Veseli Begunjčani. (V. A.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več