24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Dan gasilca ob 60-letnici zveze

Planina pri Sevnici, 30. 5. 2015 – Na pomoč! Vsem dobro znani gasilski pozdrav, ki se je na sobotno popoldne razlegal po Planini. Člani PGD Planina pri Sevnici so organizirali Dan gasilca ob 60-letnici GZ Šentjur na Planini. Prireditev se je uradno začela ob 14. uri, ko so se prižgali gorilniki pod kotlički, iz katerih je kmalu zadišalo po čisto pravem slovenskem ričetu. Med 12 ekipami iz vseh društev v GZ Šentjur so po oceni komisije najboljšega pripravili člani PGD Lokarje. Ocenjevali niso le jedi, ampak tudi urejenost stojnice. V borbi, kdo bo imel lepšo, se jih je večina kar šibila pod težo domačih dobrot in rujne kapljice. Ker je bila to odlična priložnost, da se društva med seboj spoznajo, so organizatorjji posamezna društva zadolžili, da pripravijo krajšo predstavitev. Nekaj društev se je odločilo za glasbo, nekaj za skeče, vsi pa so zbrane razveselili in nasmejali. Rajanje se je po zabavnem delu z ansamblom Veseli svatje nadaljevalo dolgo v noč. Da zbranim ne bi bilo prevroče in da jim vode ne bo zmanjkalo, je poskrbel tudi zavetnik gasilcev Sv. Florjan, ki je po razglasitvi najboljšega ričeta pripeljal ploho.

Ob prireditvenem prostoru se je prostor našel tudi za predstavitve. Tako sta se na eni strani šotora predstavili naša vojska in policija, družbo pa jima je delal radioamaterski klub iz Šentjurja. Na drugi strani pa je prostor našla težka mehanizacija podjetij Tajfun in Trakom. Osebje Tajfuna je pripravilo tudi praktični prikaz uporabe rezalno-cepilnega stroja. (Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Stopničke na regijski orientaciji

Tjaša Ferlež

Svoje znanje so pokazali tudi člani

Tjaša Ferlež

Preizkusili so se v spretnosti in hitrosti

Tjaša Ferlež

Najboljši pionirji Svetega Štefana, a brez pokala za zmago

Milenka Blažević

Spomnili so se sv. Florjana

Jure Godler

Harmonikarka Sinja Gračnar že tretjič zmagovalka Šentjurjevega

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več