30.4 C
Šentjur pri Celju
03/07/2022
sentjur.net

45. pohod po krajevni skupnosti Ponikva

Ponikva, 6.5.2018 – V soboto se je odvijal 45. tradicionalni pohod po poteh Krajevne skupnosti Ponikva. Pot je potekala od osnovne šole, do gostilne Vovk, do Bučarja in do Hrovatiča na Kraberk. Pohodniki so se sprehodili domačije Zdolšek do cilja, ki je bil na lovskem domu Ponikva.

Lepo nedeljsko vreme je privabilo okoli 180 ljudi, ki so se v osemintridesetih skupinah podali na pot. Dolžina poti je bila okoli 10 km. Na poti so bile točke s spretnostnimi igrami, ki so jih pripravili društvo prijateljev mladine, lovska družina Ponikva,  gasilsko društvo, turistično društvo in mladinsko društvo Ponikva.

Pohodniki so se tokrat pomerili v metu balinčkov, v metu pikada, v metu torbice v krog, v košarki in bijanju pločevink. Najboljše ekipe v skupini otrok in starejših so prejele pisna priznanja. Za hrano in pijačo so poskrbeli domači gasilci. Deveti razred osnovne šole pa je že tradicionalno pripravil srečelov. Denar ki so ga zbrali s srečelovom bodo porabili za prihajajoči končni izlet. Lepo vreme je omogočilo prijetno druženje na lovskem domu. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Kolesarji švignili mimo Šentjurja nazaj na Ponikvo

Jure Godler

Na Ponikvi triintrideset birmancev

Jure Godler

Vrtec Šentjur: Da bo varen vsak nov dan!

Jure Godler

Prvo obhajilo na Ponikvi

Tjaša Ferlež

»Pogosto majhna reč veliko velja«

Tjaša Ferlež

Že 13. Salamijada na Ponikvi

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več