18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

5. tradicionalni pohod na Žusem

Planinsko društvo Žusem je v  petek,  27.aprila organiziralo že 5. Tradicionalni pohod na Žusem.  Na ta sončen dan se  je na zbirnem mestu pri Turistični kmetiji Žurej, v Javorju, zbralo lepo število pohodnikov. V uvodnem programu je bilo največ pozornosti namenjene pričetku zbiranja finančnih  sredstev za izgradnjo razglednega stolpa na Žusmu. V ta namen so bile lastnikom gostiln, kjer je od petka možno oddati svoj prispevek za Stolp ljubezni, predane simbolične stopnice stolpa. Za tem je sledil vzpon na vrh po dveh različnih možnih poteh glede na zahtevnost. Veselo druženje smo nadaljevali pri Lovskem domu na Žusmu, kjer so za dobro voljo poskrbeli muzikanti, pijača in okusna hrana.

O stolpu

Na Žusmu je vse v znamenju ljubezni. Na hribu stoji cerkev, ki je posvečena sv. Valentinu, ki je zavetnik zaljubljencev, vsako leto poteka tradicionalni Valentinov nočni pohod. K slovesu so veliko doprinesle številne legende, še iz časa Žusemskih grofov. Vse to in še kaj je pripomoglo k temu, da smo za stolp izbrali takšno ime.

Prispevke za stolp zbiramo na različne načine.V obliki donacij sredstev pravnih in fizičnih oseb, organov lokalnih skupnosti, prostovoljno delo, sponzorstvo v obliki storitev, prodaja promocijskega materiala in z darovanjem za stopnice, podeste in razgledno ploščad.Eden izmed načinov kako lahko pomagate, je torej z darovanjem za stopnice, podeste in razgledno ploščad. Prispevek za stopnico znaša 100€, podest 1000 € in ploščad 5000 €. Darovanje za stopnice je namenjeno posameznikom, za podeste in ploščadi pa podjetjem. Z darovanjem si zagotovite vaše ime in priimek oz. ime vašega podjetja na Stolpu ljubezni.
Prispevki se pobirajo na naslednjih mestih: BERNI BAR, GOSTILNA LESJAK ANA, OKREPČEVALNICA LIZIKA ČOKLC, TURISTIČNA KMETIJA ŽUREJ, OKREPČEVALNICA GAJŠEK,TIM BAR, na spodnjih kontaktih ali na TRR PD ŽUSEM.

PD Žusem

Matična številka društva: 2255251

Naslov: Javorje 32a, 3263 Gorica pri Slivnici

Email:  info@pd-zusem.si

TRR: Deželna banka Slovenije 19670-5009898643

Telefon: 041 725 044 (Martin Ozis)

031 708 508 (Simon Mansutti)

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več