29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

5. traktor forum v Dramljah

Kot pri vseh dejavnostih se tudi v kmetijski mehanizaciji pojavljajo novosti. Na kmetiji KORENJAKOVIH V DRAMLJAH se je vršil zanimiv prikaz nove kmetijske mehanizacije pod imenom TRAKTOR FORUM. Zbralo seje preko tisoč zainteresiranih obiskovalcev od blizu in daleč, ki so si želeli ogledati te zanimivosti.

Letošnja generalna sponzorja te prireditve sta bila podjetje  »ITRO«  iz Štor s predstavitvijo NEW HOLLAND programom in podjetje ZUPAN – trade d.o.o. iz Polzele, ki je predstavilo stroje znamke PÖTTINGER. Med kmetijsko mehanizacijo omenjenih znamk so se pomešali tudi že znani traktorji znamke STEYR. Brez dvoma je bila za obiskovalce najbolj zanimiva predstavitev strojev PÖTTINGER, namenjena košnji in spravilu. Prikazana je bila atraktivna košnja s imenovanim »ti« metuljčkom 730, ter GPS sistemom,v kombinaciji diskastih kosilnic 3m alfa- motion ter novo razvite bočne diskaste kosilnice. Prikazali so tudi različne obračalnike več vrst zgrabljalnikov nove generacije, ki so v samem vrhu kmetijske tehnologije, pa nakladalke, kombinirano balirko NEW HOLLAND, ter trosilnike mineralnih gnojil RUCH. Zanimiva je bila predstavitev in primerjava mešalnih prikolic BVL in Trioliet.

Med drugimi je bil tudi prikaz rezalno cepilnega stroja »POCH« ter več sekalnih strojev za izdelavo lesne biomase (ESCHBLOCK) s strokovno razlago o njej. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi varnega ravnanja in dela z motornimi žagami znamke »STHIL« ki ga je pripravila Srednja gozdarska lesarska šola iz Postojne. Predstavitev je potekala ves dan, saj zanimivosti ni manjkalo. Predsednik društva Traktor forum g. Jaka Korenjak je bil z obiskom zelo zadovoljen. Za lačne in žejne je poskrbelo gostišče ČATER iz Dramelj. Po končanem programu pa je bila še veselica z domačim ansamblom MLADIKA pozno v noč.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več