2.4 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Tretješolci obiskali župana

Šentjur, 21. 4. 2017 – Župan mag. Marko Diaci je v petek gostil posebej množičen obisk. Pridružili so se mu namreč šolarji 3. a in 3. a razreda OŠ Franja Malgaja Šentjur. Obisk župana in spoznavanje njegovega dela so izvedli v sklopu EKO dneva, ki ga je šola izvedla v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede Ljubljana v okviru projekta EU4Me. Učenci so imeli za župana zelo veliko vprašanj, na katera je odgovarjal, in s tem pokazali, da jih zanimajo delovanje občine, občinskih služb, sodelovanje z različnimi zavodi in organizacijami ter vloga in delo župana.

Tako je pogovor stekel o aktualnih projektih v občini, o sodelovanju s šolami, z državnimi institucijami, o sestavi in porabi proračuna, župan pa jim je pokazal tudi nekatere načrte občine. Osnovnošolce so najbolj zanimali projekti, ki so jim v domačem kraju blizu; spomnili so se na energetsko sanacijo svoje šole in menjavo strehe, opazili so gradnjo pešpoti, slišali so za načrte gradnje kolesarske steze in si pogledali zasnovo Športne dvorane Hruševec. Županu sta oba razreda prinesla mapico risbic učencev, s seboj pa sta odnesla komplet družabnih iger, ki jih je zasnoval Mladinski center Šentjur in so tematsko vezane na domačo šentjursko občino. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Župan sprejel šentjurske zlate maturante

Jure Godler

Po tradiciji letno delovno srečanje s škofom in z duhovniki

Jure Godler

Prva seja občinskega sveta v novem mandatu

Jure Godler

Kandidatura, ki temelji na opravljenem delu

Jure Godler

Kako bi naši poslanski kandidati sodelovali z občinami?

Jure Godler

Se župan Leskovšek poslavlja?

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več