5.9 C
Šentjur pri Celju
25/02/2021
sentjur.net

Adventni venčki: Trend je mehko, kosmato in naravno

Šentjur, 28. 11. 2019 – Majda Mauer iz Cvetličarne Majda že tretje zaporedno leto pripravi razstavo adventnih dekoracij. Svojo idejo, polepšati predpraznični čas, je začela sprva v avli IKC, zadnji dve leti pa razstavo in kurišče pripravi kar pred cvetličarno. “Čeprav je advent tudi uvožen praznik, se z družino in sodelavci trudimo polepšati te dni. Vsaka razstava pa nam predstavlja nov izziv. Spreminjajo se trendi, uporablja se drugačne materiale. Kvaliteto pa mi predstavlja to, da se družimo z družino, saj sta mi pri razstavi zelo veliko pomagala mož Gorazd in sin Nace,” je povedala Maurova.

Mehko in naravno

“V veselje mi je, da nam obiskovalci dajejo priznanje za vložen trud,” je dodala. Pravi čar pa dobi razstava šele, ko pade mrak in zasijejo okrasne luči. Ko zapirajo vrata cvetličarne, seveda adventne venčke tudi pospravijo. Trendi v izdelavi adventnih aranžmajev so zadnja leta, da so kosmati, mehki, tudi, da je kaj živalskega izvora. Barve naj ne bodo v času pričakovanja božiča – kričeče. Adventne barve naj bodo umirjene, božič pa naj bo blišč. Letos se veliko uporablja stara rožnata barva. “Ljudje pa bolj kot po barvah kupujejo adventne venčke, ki se stilsko vklopijo v njihovo stanovanje,” še razloži šentjurska cvetličarka. Razstavo si lahko obiskovalci ogledajo do sobote, 30. novembra. (Jure Godler)

Sorodne novice

Potujoča fotografska razstava dobrih zgodb pri nas

Jure Godler

Klepetulje in umetnica združili moči na razstavi Klepetulje

Jure Godler

Jezerniki ustvarili križišče štirih edinstvenih poti

Jure Godler

Kultura je v zraku na vrtu Centra kulture Gustav

Jure Godler

V časih in prostorih – razstava likovnega študijskega krožka (LUŠ)

Jure Godler

Likovna “Moja pot” Dragana Podovca

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več