19.2 C
Šentjur pri Celju
22/07/2024
sentjur.net

Akvareli v Galeriji Zgornji trg

Akvarel je slikarska tehnika, hkrati pa se tako imenuje tudi končni izdelek, narejen s to tehniko. Slikamo tako, pigmente redčimo z vodo, najpogosteje s čopičem iz naravne dlake (najboljši so čopiči iz dlake veverice, kune ali vola), nato pa nanašamo na podlago. Ravno na račun čopičev se je pošalila tudi organizatorica razstave Anita Koleša. Akvarel kot ga poznamo danes, je cenjena slikarska tehnika in pod okvirom angleške slikarske šole, ki je še vedno pod pokroviteljstvom angleške kralice. Mentor skupinice slikarjev Društva likovnih umetnikov Šentjur, ki se je spopadla s to tehniko slikanja je bil tudi šentjurski amaterski slikar Dragan Podovac.
Razstavljena slikarska dela so nastajala skoraj šest mesecev. Deset razstavljalcev je na ogled postavilo 28 del.
Akvarel je zelo zahtevna tehnika in marsikdo, tudi sam sem med njimi smo s to tehniko imeli težave, je razložil predsednik šentjurskega Društva likovnih ustvarjalcev. Mentor podovac pa je dodal, da so bili motivi izbrani iz okolice Šentjurja, nekaj izmed njih pa je bilo tihožitja. Vsem slikarjem so podelili vrtnice, za kulturno popestrilo pa je poskrvel kvartet Clarifun, pod vodstvom Matjaža Vodiška.
Žaj je bila razstava akvarelov, vsaj na otvoriti zelo skromno obiskana, saj si jo je ogledalo, poleg samih umetnikov le še peščica obiskovalcev. Razstava bo odprta še nekaj časa, tako, da si, razen bogate pogostitve razstavo lahko še vedno ogledate v odpiralnih urah Galerije Zgornji trg.

 

Otroška mala skupina modernOtroška formacija Modern (s trenerko Manco Langus)Mladinska mala skupina modern (s trenerko Patricijo Crnkovič)Mladinska Mala skupina - zmaga na GALI - libero dance Živa Ćurčić in Ivani Dominike
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več