3.9 C
Šentjur pri Celju
20/10/2020
sentjur.net

Alenkine slaščice odslej v novi proizvodnji

Hotunje, 23. 9. 2016 – Pregovor pravi, da dober glas seže v deveto vas. Prav to je bil začetek kariere izdelovanja slaščic Alenke Pisanec. Nekdanja zaposlena v šentjurskem padlem gigantu Alposu je tako kot ostalih 400 delavcev ostala brez službe in finančnih prihodkov. “Razmišljala sem, kako naprej, in ugotovila, da se s komercialo ne bom več mogla preživljati, in zato sem se odločila, da se podam v slaščičarske vode,” nam je zaupala Pisančeva. Seveda je bilo potrebno predhodno slaščice tudi testirati in ugotoviti, “če ji to sploh gre.” Z idejo in željo po novem znanju se je vpisala na biotehnično šolo v Ljubljani in jo tudi zaključila. Takoj po končani šoli se je zaposlila, po dveh letih pa je začela svojo želeno in začrtano pot.

V petek je na Hotunju odprla svoje nove poslovne prostore na družinskem posestvu. Prenovljeni hlev, nato garaža, sedaj pa urejena slaščičarska proizvodnja je tako dočakala nov sladki začetek. Njene slaščice so vedno bolj priznane in prepoznane tudi pri nas. “Zato, ker delam s srcem, vsaka sladica je unikatna, saj nikoli ne naredim dvakrat enake torte, je istega okusa, vendar različna v detajlih,” pove slaščičarka. Ključ do želenega okusa so vrhunske sestavine, katere se vedno trudi kupiti najboljše. Na njo se s povpraševanjem po dnevno svežih slaščicah zadnje čase velikokrat obračajo kavarne, pa tudi ostali ob različnih družinskih praznovanjih. Alenkine slaščice nudijo torte, piškote in rezine, Pisančeva pa poskrbi za čimbolj naravne sestavine.

Poleti pa je veliko povpraševanje tudi po domačem sladoledu, ki ga pripravlja sama. “Moji sladoledi vsebujejo večinski del sadja in najboljši sladoled iz Italije, vsa baza pa je s čim manj maščob in glutena.” Podjetnica pa smelo gleda tudi v prihodnost – povečati prepoznavnost svoje blagovne znamke Alenkine slaščice, rada bi se udeležila tudi kakšnega sejma, kot pa kaže povpraševanje, pa bo morala v proizvodnji še koga zaposliti. Če bi bralci portala sentjur.net želeli pokusiti kakšno od Alenkinih slaščic, jo lahko pokličejo na 040 857 137. (Jure Godler)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več