15.9 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

Alpos Alu naprodaj

Stečajna upraviteljica Alposa je ponudila naprodaj 100% delež hčerinske družbe Alposa d.d. – Alpos Alu. Ponudbe se bodo nezavezujočega zbiranja ponud.  Iz predloga izhaja, da je hčerinska družba stečajnega dolžnika ALPOS ALU d.o.o. v letu 2010 in 2011 (glede na nerevidirane rezultate), poslovala z izgubo. Upraviteljica navaja, da je knjižna vrednost kapitala hčerinske družbe v primerjavi z vrednostjo danih poroštev in zastav, nizka in presega triletno realizacijo družbe, zato je nesmiselno določati ceno poslovnega deleža z izdelavo poslovne cenitve ter predlaga, da se vrednost pridobi z izvedbo nezavezujočega zbiranja ponudb. S tem bi upraviteljica pridobila dodatne informacije glede vrednosti ter o morebitnih interesentih za nakup podjetja, pišejo v dnevniku Finance.

Stečajnica pa je že sklenila pogodbo z podjetjem Vilkograd d.o.o. za najem avtodvigala Metalna LT 1040, za mesečno najemnino 170€+ddv, in predkupno pravico podjetja.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več