23.5 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

Angeli bedeli nad Angelsko nedeljo

Angeli so billi tudi tokrat prireditvi Angelska nedelja na Planini zelo naklonjeni. Če je prejšnji dan otvoritev prenovljene osnovne šole potekala v dežju, je organizatorjem Angelske nedelje le posijalo sonce izza oblakov in pričaral nasmeh na obrazu. Kot se spodobi, so največjo planinsko turistično prireditev začeli s povorko starih traktorjev in običajev. Tokrat smo lahko prvič bili priča tudi kolesarjem šentjurskega društva Večno mladi ter »einrückerjem« – običajem, ko so fantje odhajali v vojsko, spremljala pa so jih objokana dekleta.
Vso povorko  je komentiral predsednik PDG Planina in predsednik KS Planina Rihard Stopinšek. Po končani povorki se je lepa množica obiskovalcev podala pod Arzenakov šotor. Angelsko nedeljo so tokrat spremljale tudi razstave nagačenih živali, razstava Čebelarskega društva Planina ter slikarska razstava. Ob narodnozabavni glasbi, pršjači, pivu in čevapčičih so se mnogi Planinčani veselili vse do jutra.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več