24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Angleška pravljica za najmlajše

Šentjur, 9. 5. 2014 – Dopoldne so vrt Ipavčeve hiše napolnili naši najmlajši. Dan Evrope, ki ga celotna Evropa praznuje 9. maja, so v Šentjurju danes obeležili z angleško pravljico za najmlajše. Skupini otrok iz naših vrtcev sta po nagovoru župana mag. Marka Diacija prisluhnili polurni lutkovni igrani pravljici Modri Kenguru v izvedbi Učnega centra Helen Doron Celje, v katerem uporabljajo metodo naravnega učenja agleščine za otroke od treh mesecev dalje.

Predstavitev je pripravil TIC Šentjur v sodelovanju s pisarno Europe Direct. Otroci so najprej na igriv način izvedeli nekaj podatkov o svoji širši domovini, Evropski uniji. Na koncu so dobili še angleške slikanice in pobarvanke, s pomočjo katerih se bodo lahko naučili nekaj osnov angleškega jezika na zabaven in starosti primeren način. V slovo so otroci zapeli še angleško pesmico, ki so se jo naučili v vrtcu, s ponosom pa so odpeli še slovensko himno. (Z. B.)

Sorodne novice

Snežni dan prinesel industrijsko cono in odnesel ministra

ViP

Župan sprejel šentjurske zlate maturante

Jure Godler

Počitniške ustvarjalnice za otroke in mobilni heroji za starejše

Jure Godler

Kletna etaža za inovativen pristop k interpretaciji kulture

Jure Godler

Po tradiciji letno delovno srečanje s škofom in z duhovniki

Jure Godler

Prva seja občinskega sveta v novem mandatu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več