14.5 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

”Avtocesta” skozi Presečno še ena vez med sosednjima občinama

Presečno, 29. april 2017 – Kar ob veselih zvokih Ansambla Petka se je v minulem petkovem popoldnevu, ravno ko so se razkadili deževni oblaki, pričela otvoritev cestnega odseka Spodnje Jelce–Presečno. Po besedah šentjurskega župana mag. Marka Diacia je bila cesta v planu že nekaj več kot desetletje, njeni obnovi pa so najbolj kljubovala finančna sredstva. 3,5 metrov širok odsek, dolg pa 1.250 metrov, od tega je bilo pred obnovo 700 metrov makadama, preostanek pa sicer asfaltiran, a močno poškodovan, je Občino namreč stal dobrih 442.000 evrov. K znesku je vključena tudi razširitev, odvodnjavanje ter varnostne ograje. V cestno telo so vgradili tudi novo vodovodno omrežje ter zaščitno cev za potrebe širitve telekomunikacijskega omrežja.

Predsednik sveta KS Gorica pri Slivnici Janez Palčnik je cesto ocenil kot vzorno za vse nadaljnje tovrstne projekte, župan sosednje občine Dobje Franc Leskovšek pa je pohvalil tudi sodelovanje med občinama. V nadaljevanju je pristopil tudi domači župnik Marko Šraml ter odsek blagoslovil in se spomnil na pred dnevi preminulega domačina in predsednika DDI Šentjur Boža Robiča, ki je bil na novo cesto zares ponosen. Po prerezu traku so se zbrani premaknili v vaško-gasilski dom v Paridolu, kjer so bili ob glasbeni spremljavi Petke pogoščeni z golažem, v znak in utrditev dobrih vezi med občinama pa je dobjanski župan prinesel še odojka. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Novi minister, nova obljuba: začetek gradnje obvoznice leta 2023

ViP

Obnovili lestenec v cerkvi sv. Jakoba na Žusmu

Majda Rezec

Jubilej mašniškega posvečenja Marka Šramla

Majda Rezec

Zlatih petdeset Nade in Martina Pungarška

Jure Godler

SPV o več ukrepih na šentjurskih cestah

Jure Godler

Župan sprejel zlate maturante

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več