17.8 C
Šentjur pri Celju
04/10/2023
sentjur.net

Bajsova domačija: Tradicija, ki traja že vrsto let

Bajsova domačija se nahaja v neposredni bližini dveh znanih turističnih središč in sicer Rogaške in Term Olimia – na Kristan Vrhu v občini Šmarje pri Jelšah. Njihova tradicija med seboj povezuje prav vse rodove, delo in aktivnosti pa so jim v veselje in ponos. Na vso moč se trudijo da bi obiskovalcem na svoji domačiji ponudili čimbolj pestro in lokalno ponudbo iz bližnje okolice. Že nekaj let domačijo vodita Jan in Marjan Lisjak skupaj s svojima boljšima polovicama.

Na posestvu so za udobje svojih gostov naredili apartmaje, ki so zgrajeni s pridihom domačnosti, vendar z izbranimi materiali in sodobno tehnologijo nudijo vso potrebno udobje, ki si ga gostje zaslužijo. Ena od njihovih posebnosti je slamnata streha, ki skupaj z prezračevanjem nudi odlično klimo, ter skrbi za prijetno počutje v času bivanja. V družini Lisjak se ukvarjajo tudi s proizvodnjo jedilnih olj, zato si lahko v času bivanja pri njih ogledate proizvodnjo in v primeru želje, tudi sami poprimete za delo oljarja in si naredite svoje olje.

Najbolj smo poznani po domačem bučnem olju, ki skrbi, da na domačiji pogosto lepo »diši«, saj se pri praženju semen sprošča zelo prijeten in poznan vonj. »Smo mlada družinska oljarna, ki se s stiskanjem bučnega olja ukvarja od leta 2015.«pripoveduje Janez Lisjak, »naš moto je delo na kvaliteti praženja in stiskanja olja, zato da ostane lepe temno zelene barve. Smo edina oljarna v okolici Rogaške slatini in Olimja. Poleg bučnega olja stiskamo tudi hladna olja, hladno bučno olje, konopljino in laneno. Ta olja se uživajo predvsem za zdravje, saj so semena direktno stisnjena in stiskanje ne presega 40C, tako da se ohranijo vsi vitamini, ki jih seme vsebuje.  Ali pa direktno na naši domačiji, kjer olje tudi proizvajamo.«

Med drugim ponujajo tudi možnost da s sabo prinesete tudi svoje bučno seme, ki si ga  lahko v njihovi oljarni predelate bučno olje. Njihova domačnost in kvaliteta samega izdelka se pozna tudi na strankah, ki se vedno znova rade vračajo nazaj in svoje zadovoljstvo tudi izrazijo.

Ko se narava dotakne duše

Ker pa se zavedajo, da ob napornem delu v oljarni tudi najbolj vzdržljivi potrebujejo trenutek oddiha in sprostitve, vas vabijo v njihov wellness, kjer si boste lahko napolnili baterije. Prostor kjer se boste lahko privatno razvajali in sproščali v paru ali pa s prijatelji/cami ustvarili zabavno umirjen večer. Vabljeni vsi , ki se želite malce umakniti od vsakodnevnega hitenja in hrupa, se malo zbližati in napolniti energije za nove izzive…  Wellnes je  povsem privat urejen v vinski kleti z jakuzijem, savno, in tušem. Med možnostmi za sprostitev pa je tudi masaža.

Posebnost Bajsove domačije je tudi v tem da so tukaj vsi zelo predani naravi. Narava je močno povezana z njihovimi dejavnostmi in samim življenjem. Pri njih ni nikoli dolg čas in zagotovo tam nikoli ne boste občutili samote. Vedno vas bo nekdo opazoval in to ne bo samo eden… Spremljale vas bodo njihove srne in jeleni, ki so nepogrešljiv član njihove družine in vam bodo v času bivanja prirasle k srcu, saj imajo najraje, da jih malo pobožate, če boste le imeli kakšno jabolko v žepu.

Čas je za izlet in njihove posebne akcije

Torej s celostno ponudbo za bivanje in sprostitve Bajsova domačija predstavlja enkratno izkušnjo oddiha na podeželju. V poletnih mesecih nudijo tudi zunanji ogrevan  bazen, predvsem pa se trudijo svojim gostom ponuditi pestro in raznoliko ponudbo stvari, ki jih lahko doživite z obiskom njihove domačije. Torej s celostno ponudbo za bivanje in sprostitev Bajsova domačija predstavlja enkratno izkušnjo oddiha na podeželju.

V njihovi oljarni lahko kupite 25kg bučnih semen in si  za 185€ naredite 10 litrov 100% bučnega  in 10 litrov solatnega olja. Bučne pogače pa vam za konec zmeljejo v moko, ki jo lahko kasneje uporabite v svoji kuhinji.   V zimskem času nudijo posebno akcijo za wellnes. Svoj bon21  v vrednosti 100€ lahko zamenjate za 2 bona za wellnes v vrednosti 140€. poleg popolne sprostitve, pa vas bo tam pričakala tudi penina in sadna malica. (promocijski prispevek)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več