14.1 C
Šentjur pri Celju
23/09/2023
sentjur.net
Avtocesta (Foto: Pixabay)

Bodo zaradi obnove avtoceste trpele regionalne ceste?

Šentjur, 19. april 2023 – Direkcija za avtoceste Republike Slovenije in ministrstvo za infrastrukturo se lotevata obnove avtoceste med izvozoma Dramlje in Slovenske Konjice. Dela na odseku bodo zahtevna predvsem zaradi treh viaduktov in predorov Golo rebro in Pletovarje, promet pa se bo večinoma preusmeril na lokalne in regionalne ceste.

Dela bi sicer morala steči že letos, a se vse kaže na to, da se bodo zamaknila zaradi revizije izbora izvajalca. Dvome pred začetkom del pa imajo tudi župani občin Šentjur, Slovenske Konjice, Vojnik in Zreče, kjer poteka omenjen odsek oz. obvozne poti. Na slednjih se namreč utegne precej povečati promet, kar bo vplivalo tudi na stanje cestišč. Župani so zato minuli konec tedna na pogovore povabili predstavnike družbe DARS in ministrstva za infrastrukturo, prav tako predstavnike generalne policijske uprave ter policijskih uprav Celje in Maribor.

Kot pravi šentjurski župan Marko Diaci, so dobili zagotovila, da se dela letos še ne bodo začela, ampak šele naslednje leto. Elaborata prometne ureditve v času gradnje sicer še ni, a se predvideva, da bo uradni obvoz na cesti Celje–Vojnik–Frankolovo–Slovenske Konjice, a kot dodaja župan, iz izkušenj pričakujejo obremenitve tudi na lokanih cestah: “Pričakujemo obremenitve na cesti Celje–Šentjur, lokalni cesti Proseniško–Dole in regionalni cesti Dramlje–Žiče.” Župan ob tem izpostavlja, da bo poleg obrabe povečana tudi nevarnost za udeležence v prometu. “Cesta Dramlje–Žiče poteka mimo šole, za tam predvidevamo gradnjo pločnika. Projektno dokumentacijo pripravlja Direkcija za infrastrukturo,” pove župan. Idejna zasnova bi naj bi bila pripravljena konec maja, Diaci pa si želi, da bi nato čim hitreje steklo projektiranje in gradnja, da bi bil projekt končan pred začetkom del na avtocesti.

Uradnega elaborata torej še ni, pričakuje se ga konec poletja ali jeseni, ko se bodo župani s pristojnimi znova sestali. Jim je pa bila do zdaj podana le informacija, da utegne v času gradnje tovorni promet ostati na avtocesti.

Sorodne novice

Na avtocesti divjal in napihal

Jure Godler

Na avtocesti do Slovenskih Konjic bodo kmalu zabrneli stroji

ViP

Voznika na AC sta se ovirala in na koncu stepla

Jure Godler

Ujeli premetene tatove goriva iz tovornjakov

Jure Godler

Celje: Slovenskemu avtobusu na avtocesti odpadli kolesi

Jure Godler

Prometna nesreča na avtocesti

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več