7.5 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Ponikva, 27. 12. 2019 – Mesec december je med vsemi dvanajstimi meseci najbolj prazničen. Poln je prazničnih se svetlikajočih luči, blišča, prijetnih vonjav in gneče v nakupovalnih središčih. Čar decembru pa daje čas, kjer se ob praznikih zbere vsa družina. Najbolj se praznikov nedvomno veselijo otroci, ki nestrpno odštevajo dneve do tako težko pričakovanih daril.

Darila pa niso zgolj materialne dobrine, ampak so tudi majhne pozornosti, ki človeku veliko pomenijo in mu sežejo globoko v srce. Topla beseda, topel stisk roke, lepe želje in čas so stvari, ki imajo poleg dragih daril v teh praznikih še večji pomen. Eno takšno darilo so obiskovalcem namenili tudi pevci s Ponikve, ki so v župnijski cerkvi sv. Martina pripravili božični koncert. Skozi celoten koncert so pevci svoje pesmi poslušalcem podajali kot darila, kar sta še posebej poudarila povezovalca prireditve Larisa in Rene Špur.

Združeni ponkovški pevci

Božično vzdušje so s pomočjo božičnih pesmi ob jaslicah pričarali pevci Cerkvenega pevskega zbora, pod vodstvom Zale Jurak, Mešani pevski zbor Sonce, pod vodstvom Andreje Ocvirk, Cerkveni otroški pevski zbor Ponikva pod vodstvom Marije Klančar, Mladinski pevski zbor osnovne šole Blaža Kocena Ponikva, ki ga prav tako vodi zborovodkinja Andreja Ocvirk, in solistka Saša Fidler. Poleg nastopajočih so za glasbeno spremljavo skrbeli še Urša Ketiš in Marko Golež na Klavirju ter Mija Dečman in Marija Klančar na flavti.

Vzdušje prenesli tudi na ploščad

Koncert je bil bogat in zanimiv. Na njem je bilo moč slišati tako tiste »tradicionalne« božične pesmi kot tudi druge božične skladbe, ki so jih domači pevci tudi krasno odpeli. Seveda so na koncu sledile še besede domačega župnika Alojza Kačičnika, ki se je nastopajočim zahvalil za odličen koncert. Besede zahvale je izrekel še vsem, ki so kakorkoli pripomogli k organizaciji in izpeljavi božičnega koncerta. Prav tako pa je vse obiskovalce povabil na ploščad pred cerkvijo, kjer so  pripravili še toplo okrepčilo, tako da se je druženje po končanem koncertu v prijetnem vzdušju nadaljevalo tudi zunaj pred cerkvijo. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Na Ponikvi že 18. srečanje kmetov

Jure Godler

Poleg Artača in Mastnaka tudi drugi znani obrazi na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Na Ponikvi prejeli Jezusa v srce

Tjaša Ferlež

Po Slomškovi romarski poti

Tjaša Ferlež

Tudi na Ponikvi obeležili dan državnosti

Tjaša Ferlež

Nad Ponikvo že plapola zastava

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več