-0.7 C
Sentjur
21/01/2020
sentjur.net

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Ponikva, 27. 12. 2019 – Mesec december je med vsemi dvanajstimi meseci najbolj prazničen. Poln je prazničnih se svetlikajočih luči, blišča, prijetnih vonjav in gneče v nakupovalnih središčih. Čar decembru pa daje čas, kjer se ob praznikih zbere vsa družina. Najbolj se praznikov nedvomno veselijo otroci, ki nestrpno odštevajo dneve do tako težko pričakovanih daril.

Darila pa niso zgolj materialne dobrine, ampak so tudi majhne pozornosti, ki človeku veliko pomenijo in mu sežejo globoko v srce. Topla beseda, topel stisk roke, lepe želje in čas so stvari, ki imajo poleg dragih daril v teh praznikih še večji pomen. Eno takšno darilo so obiskovalcem namenili tudi pevci s Ponikve, ki so v župnijski cerkvi sv. Martina pripravili božični koncert. Skozi celoten koncert so pevci svoje pesmi poslušalcem podajali kot darila, kar sta še posebej poudarila povezovalca prireditve Larisa in Rene Špur.

Združeni ponkovški pevci

Božično vzdušje so s pomočjo božičnih pesmi ob jaslicah pričarali pevci Cerkvenega pevskega zbora, pod vodstvom Zale Jurak, Mešani pevski zbor Sonce, pod vodstvom Andreje Ocvirk, Cerkveni otroški pevski zbor Ponikva pod vodstvom Marije Klančar, Mladinski pevski zbor osnovne šole Blaža Kocena Ponikva, ki ga prav tako vodi zborovodkinja Andreja Ocvirk, in solistka Saša Fidler. Poleg nastopajočih so za glasbeno spremljavo skrbeli še Urša Ketiš in Marko Golež na Klavirju ter Mija Dečman in Marija Klančar na flavti.

Vzdušje prenesli tudi na ploščad

Koncert je bil bogat in zanimiv. Na njem je bilo moč slišati tako tiste »tradicionalne« božične pesmi kot tudi druge božične skladbe, ki so jih domači pevci tudi krasno odpeli. Seveda so na koncu sledile še besede domačega župnika Alojza Kačičnika, ki se je nastopajočim zahvalil za odličen koncert. Besede zahvale je izrekel še vsem, ki so kakorkoli pripomogli k organizaciji in izpeljavi božičnega koncerta. Prav tako pa je vse obiskovalce povabil na ploščad pred cerkvijo, kjer so  pripravili še toplo okrepčilo, tako da se je druženje po končanem koncertu v prijetnem vzdušju nadaljevalo tudi zunaj pred cerkvijo. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Prenovljene Glasovirke ponovno polepšale božični dan

Jure Godler

Big band Šentjur: S popevkami med zvezde

Tjaša Ferlež

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Otroci Slomškovega bralnega priznanja pekli medenjake

Jure Godler

Ali imamo odprto srce do tistih, ki so potrebni naše pomoči?

Jure Godler

Zaradi ljubezni je plačal davek

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več