3.6 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

Božični koncert s slovenskimi sodobnimi popevkami

Šentjur, 21. 12. 2018 – “Skrivnostna moč, od kod izvira? Kje se rodi? In kje umira?,” so bili uvodni verzi Dušana Velkavrha, ki jih je povzela voditeljica Nastija Močnik na Božičnem koncertu Big banda Šentjur. Da ta moč nikoli ne umre, so pokrbeli glasbeniki pod umetniškim vodstvom Žige Vešligaja. Božični koncert so bigbandovci pripravili že drugič, saj je lankoletni požel veliko pohval. Njihov namen pa je bil, da obiskovalcem, ki so do zadnjega mesta napolnili dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur, polepšajo praznične dni.

V letošnjem repertoarju so se izognili tipično klasičnim prazničnim napevom, za spremembo pa so program začrtali s sodobnimi slovenskimi napevi. Slovenska glasbena produkcija je izjemno bogata in poslušljiva. K sodelovanju so povabili domače mlade vokaliste – Matica Plemenitaša, Primoža Pečarja, Julijo Lubej in Nikolino Novak. V uri in pol trajajočem nastopu so prepevali in igrali skladbe, kot so Silvija, Bicikl, Potegnem črto, Ta noč je moja, Vsak je sam, Ne čakaj na maj. Zaključili pa z zares za Big band nenavadnimi rokerskimi skladbami, kot so Siddhartino Ledeno, Pa Šiz d best od skupine Nude, in drugimi.

Izpostaviti je potrebno tudi, da sta za aranžmaja nekaterih sklad poskrbela Matic Plemenitaš in Peter Tovornik. Odličen slovensko-popevkarski večer pa je za poslušalce kar prekmalu minil in na koncu je klical po še.

 

(Jure Godler)

Sorodne novice

Na Ponikvi zazvenel večerni ave

Tjaša Ferlež

Jakobčani zapeli ob petletnici delovanja

Jure Godler

Ipavčevi dnevi se začenjajo s koncertom Urške Arlič Gololičič

Jure Godler

Dolenjski večer z Bort Rossom Pri kulturni pip’ci

Jure Godler

Po letu dni ponovno jazzali na Ramni

Tjaša Ferlež

Zvok Zarjine pesmi preplavil Planino

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več