28.8 C
Šentjur pri Celju
17/07/2024
sentjur.net

Brezplačna izobraževanja na LUŠ

lusLjudska univerza vabi v  BREZPLAČNA IZOBRAŽEVANJA v okviru programa DVIG RAVNI PISMENOSTI

–        Branje za znanje in za zabavo: pričetek  v mesecu marcu 2013

Program Branje za znanje in branje za zabavo je namenjen staršem oziroma starim staršem predšolskih otrok, ki iz različnih razlogov niso imeli možnosti za razvoj lastne pismenosti ter tudi tistim, ki so motivirani za pomoč pri razvijanju porajajoče se pismenosti svojih otrok, vendar so premalo vešči, da bi bili pri tem uspešni. Program dejavno vključuje tudi otroke. Starši bodo v programu spoznali pomen družinske pismenosti, se seznanili s tem, kako beremo otrokom, spoznali bodo didaktične igre za spodbujanje bralnih spretnosti. Svetovalci jih bodo skupaj z otroki peljali na obisk v knjižnico, spoznali bodo različne dejavnosti, ki jih lahko počno starši za spodbujanje otrokove porajajoče se pismenosti ter razvijanje motivacije za branje.

–        UŽU – Knjige so zame srečanje 9.1.2012, ob 9.00

Program Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Knjige so zame je namenjen manj izobraženim odraslim v aktivni življenjski dobi, ki so zaključili osnovnošolsko obveznost in praviloma nimajo dosežene srednješolske izobrazbe. Cilj programa je pri udeležencih izboljšati bralno pismenost, izboljšali demokratični dialog znotraj skupine, razviti strpnost in solidarnost, razviti sposobnost analitičnega in kritičnega razmišljanja o prebranem in izboljšati motiviranost za izobraževanje in vseživljenjsko učenje. Program zajema priporočene splošne in posebne vsebine, v okviru katerih učitelji izbirajo konkretne teme glede na ciljno skupino udeležencev in izbrano literaturo. Udeležencem tekom njihove vključenosti v program nudimo svetovanje, konzultacije in učno pomoč.

–        Računalniška pismenost za odrasle – RPO: vpis še do marca 2013

Računalniška pismenost, poznavanje in uporaba računalnika je danes nepogrešljivo dejstvo vsakdanjega življenja vsakega posameznika. Program je namenjen odraslim, ki se še niso spoznali z računalnikom in njegovo uporabo. V programu udeleženci spoznajo osnove operacijskega sistema Windows, lastnosti programskih paketov Microsoft Word, Internet Explorer… Naučijo se uporabljati elektronsko pošto in svetovni splet za izmenjavo ter iskanje podatkov v globalnem računalniškem omrežju.

Po uspešno zaključenem izobraževanju udeleženci pridobijo javno veljavna potrdila.

–        Računalniško in digitalno opismenjevanja – RDO: vpis še do marca 2013

Program Računalniško in digitalno opismenjevanje je namenjen odraslim, ki nimajo izkušenj z računalniško in digitalno tehnologijo in to znanje potrebujejo v vsakdanjem življenju ali pri poklicnem delu. Cilj programa  je razvijanje splošne računalniške in digitalne pismenosti za prijaznejše življenje in boljše komuniciranje v družbi, s poudarkom na pridobitvi osnovnih znanj za uporabo računalniške in digitalne tehnologije (interneta, e-pošte, e-uprave, bankomata, parkirnih avtomatov, mobilnega telefona, drugih podobnih digitalnih naprav, e-zdravja, ipd).

logo

 

 

 

 

 

 

 

»Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete:Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja; prednostne usmeritve Izboljšanje usposobljenosti posameznika za delo in življenje v družbi temelječi na znanju.«

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več