6.2 C
Šentjur
22/11/2019
sentjur.net

Čast in priznanje požrtvovalnima policistoma

Šentjur, 7. 1. 2014 – Župan občine Šentjur mag. Marko Diaci je pripravil sprejem za šentjurska policista, ki sta se izkazala pri reševanju človeškega življenja. Julija sta bila policista Urban Korošec in Marin Fevžer napotena v stanovanjsko hišo, kjer naj bi mlad moški storil samomor. Policist Korošec je 26-letniku, ki je ležal v mlaki krvi, preveril utrip srca. V tistem trenutku je poškodovani prišel k zavesti. Policista sta s pritiskom na globoko ureznino na vratu  začasno zaustavila krvavitev in v tem položaju vztrajala približno pol ure, dokler ni do Gorice pri Slivnici, kjer se je poskus samomora zgodil, prišlo reševalno vozilo. Občan bi brez vztrajnega in prisebnega dejanja obeh policistov umrl.

Njuno posredovanje je opazila tudi ministrica Ministrstva za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar, ki je skupaj z v. d. generalnega direktorja policije Marjanom Fankom policista odlikovala z medaljami za požrtvovalnost. Sprejema na občini sta se udeležila tudi komandir PP Šentjur Ludvik Petrič in pomočnik komandirja Martin Kumer. »S svojim ravnanjem sta policista presegla okvirje običajne službene obveznosti ter pokazala visoko stopnjo usposobljenosti ter učinkovitosti, rešila človeško življenje. Veseli in ponosni smo, da imamo v vrstah PP Šentjur takšne policiste,« je med drugim povedal Diaci ter jima čestital za požrtvovalnost. (Jure Godler)

Sorodne novice

Za manj alkohola med vožnjo v Občini Dobje!

Natalija Plemenitaš Fuchs

TZS: Zgornji trg je tretji najlepši v Sloveniji

Jure Godler

S pomočjo občana našli Žigo!

Jure Godler

Ustavili Romune, osumljene velikih tatvin

Jure Godler

V spomin Stanku Strašku – padlemu v vojni za Slovenijo

Jure Godler

Preventivna akcija DPM Šentjur: Na cesti nisem sam!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več