30.8 C
Šentjur pri Celju
30/06/2022
sentjur.net

Čebele v reničnostnem šovu

Šola iz mesta Saint Florent sur Cheer iz Francije, ki je poleg Neu Anspacha eno izmed dveh pobratenih mest je Osnovni šoli Hruševec Šentjur podarila nov učni čebelnak. Učni panj je zgrajen tako, da lahko učenci opazujejo dogajanje v panju in bi lahko bil nameščen celo v učilnici. Hruševljani so za pomoč pri delu z čebelami zaprosili Čebelarsko društvo Šentjur.

»Zaradi vzdrževanja čebelje družine, ki bo živela v tem učnem panju, kot varnosti otrok, smo se odločili, da je najboljša namestitev učnega panja v čebelnjaku Čebelarske družine Šentjur,« nam je zaupal ravnatelj šole Robert Gajšek. Naši učenci in drugi zainteresirani pa bodo lahko življenje čebel opazovali v čebelnjaku hkrati pa se bodo spoznali tudi z drugimi opravili, ki jih delajo čebelarji je dodal Gajšek. Čebelja družina bo kot v TV resničnostnem šovu naša domovanje v čebelnaku spomladi.  (J. G.)

več fotografij na OŠ Hruševec Šentjur.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več