12.5 C
Šentjur pri Celju
14/06/2024
sentjur.net

Citrarka nabira blesteče in odmevne nastope

Prevorje, 19. 1. 2019 – Za Jasmino Levičar s Prevorja, ki že nekaj let uspešno vodi svoje podjetje Glas citer, je izjemno obdobje blestečih in odmevnih nastopov. Še vedno pa uresničuje sanje ljudi vseh generacij in jim z vlivanjem poguma uči igranja citer. Med drugim je uspešna mentorica pevskima skupinama LUŠ-ni orkester in Zveneče jelše. Urnik iztekajočega leta je bil za Levičarjevo precej natrpan. Poleg nastopov s sopranistkama Martino in Matejo, je praznični čas bogatila še s Luš-nim orkestrom in Zvenečimi jelšami. Širša javnost pa jo je tudi letos lahko občudovala na nastopih s Prifarskimi muzikanti. Z njimi je nastopala na božičnih koncertih v Celju, Smledniku in na Kokrici.

Posnetek na TV SLO

Posnetek koncerta Prifarci 30 iz Cankarjevega doma si bo mogoče ogledati v petek, 25.1. in soboto 26.1., na TV SLO 1, kjer je Levičarjeva sodelovala s par pesmicami. “Sodelovanje z njimi mi je prineslo izkušnjo, kako se soočati z velikim odrom, kako premagati tremo, predvsem pa sem spoznala veliko novih ljudi, s katerimi smo stkali lepa prijateljstva, hkrati pa spoznanje, da veliki ljudje so preprosti ljudje, ki znajo prisluhniti, z veliko mero empatije, nasmejani in pripravljeni pomagati. Zelo mi je bila všeč povezanost z vsemi nastopajočimi, ker je bilo čutiti in videti, kako vsi želimo odlično speljati celoten dogodek in smo se veliko pogovarjali, se bodrili in pomagali, če so se pojavile težave.”

Strune citer pa ni umiril niti zaspani, januarski zimski čas, saj njene citre že zvenijo in so pripravljene na nove odrske izzive. Levičarjevo že to soboto čaka sodelovanje na predstavitvi knjige Ivana Sivca na gradu Rajhengurg, prvo februarsko soboto bo nastopila skupaj s pevci z Rake na dobrodelnem koncertu v Koprivnici, 17. marca bo zaigrala na spominskem koncertu v Domžalah, pa tudi Prifarski muzikantje so jo povabili na nadaljnje sodelovanje. Levičarjeva pa je že napovedala tudi tradicionalno Citrarsko pomlad, ki vsako letu navdušuje v prevorski šoli. (Majda Rezec, foto: Branka Timpran in arhiv Glas citer)

Sorodne novice

Pesem ni samo združila, je tudi prepletala

Jure Godler

Z igranjem na citre in prepevanjem si lepšajo življenje

Jure Godler

Jubilejni koncert ponovili še v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Glasbena božična zgodba napolnila srca mnogih ljudi

Tjaša Ferlež

Sončki pripravili predbožično darilo za poslušalce

Tjaša Ferlež

Piki zapeli (v) novi dvorani

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več