23.1 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Citre so se znova vrnile na prevorski oder

Prevorje, 26.8.2022 – Bil je topel miren večer ob koncu poletja in medla svetloba na odru večnamenskega prostora POŠ Prevorje je naznanjala posebno lepo čutno doživetje. CiterArt so Damjana Praprotnik iz Cerkelj na Gorenjskem, Irena Tepej iz Vinske Gore in Jasmina Levičar iz Prevorja. Tri učiteljice citer ustvarjajo priredbe različnih zvrsti glasbe.

Tako so se sprehodile od ljudske glasbe in plesov do narodnozabavnih viž, ustavile na popularni glasbi in popevki, vmes pa dodale legendarne hite in filmsko glasbo. Vse skupaj pa prepletle s petjem in vezno besedo. Gledalci smo uživali v poslušanju čudovitih melodij, začutili pozitivno energijo izvajalk, njihovo veselje do muziciranja in ljubezen, ki prihaja iz čarobnega zvenenja strun, ko se njihovi spretni prsti nežno a spretno poigravajo z njimi. Uspelo jim je citre predstaviti kot preprosto ljudsko glasbilo, ali pa kot akustični inštrument za spremljavo vokalov  in izvajanja različnih zvrsti glasbe. Koncert je bil res prijetno in pomirjujoče doživetje v teh zmedenih časih in je naznanil vrnitev težko pričakovanih kulturnih dogodkov v našo vas. (Marija Frece Perc)

Sorodne novice

Vseslovensko petje s srci na Prevorju

Jure Godler

Čarobnost praznikov na Aninem večeru

Jure Godler

Pogled na vesolje s Prevorja

Jure Godler

Umetna inteligenca burila domišljijo tudi tabornikom na Prevorju

Jure Godler

Zaživela prevorska Liga malega nogometa

Jure Godler

Peti Anin večer – tokrat z avtorico knjige Zdaj sem tvoja Moja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več