9.1 C
Šentjur pri Celju
02/03/2021
sentjur.net

Članice Društva Kmečkih žena Mavrica ostajajo povezane

Šentjur, 14. 2. 2021 – Že nekaj časa smo vajeni, da v Sloveniji vladajo ukrepi, ki bi zajezili širjenje novega koronavirusa. Pristojni so nam v ta nameni odredili ukrepe, katerih se moramo držati. V te ukrepe pa so seveda spadala tudi razna druženja, tečaji in drugi dogodki. Zagotovo lahko rečemo, da so tukaj bila najbolj prizadeta društva, ki so jim ukrepi preprečili izvajanje njihovih načrtov in aktivnosti, ki so jih načrtovali v preteklem letu.

Eno od teh društev je tudi društvo Kmečkih žena Mavrica. Dekleta in žene so vajene, da se večkrat na leto dobijo, se pogovorijo in izmenjajo izkušnje. Velikokrat so tekom leta znotraj društva pripravljale in organizirale delavnice o pripravi kulinaričnih dobrot, skupaj so se podale na izlete in pohode. Med njimi je vedno vladala dobra volja, slišati pa je bilo iskren smeh.

Razveselile so se z objavo slik

Kljub temu, da je društvu zagodla korona in jim prekinila druženja, se dekleta in žene ne dajo. Vedno znova se med seboj razveselijo s kakšno sliko svoje dobrote, ki zadiši v njihovi kuhinji. Dekleta slike dobrot pridno delijo med seboj, kar tudi redno objavljajo na svojo Facebook stran društva. V zadnjem času so se na njihovi strani pogosto znašle slike pustnih krofov in drugih dobrot iz kvašenega testa. Kljub vsemu se dekleta ne dajo. Še vedno ustvarjajo, delijo nasvete in se med seboj podpirajo. Vse pa že iskreno komaj čakajo, da se ukrepi malce razrahljajo da se zopet dobijo na kakšnem skupnem druženju, saj že vse to zelo pogrešajo. (Tjaša Ferlež, Foto: Facebook)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več