10.6 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

Cvet devetošolcev na županovem sprejemu

Šentjur, 19. 6. 2019 – Uvod v tradicionalen sprejem najboljših učencev, ki ga vsako leto pripravi župan mag. Marko Diaci, so opravile mlade glasbenice tria Jutija. Župan vsako leto povabi najboljše učence osnovnih šol in glasbene šole in jim tako zaželi srečno pot v nadaljevanje izobraževanja. “Vsi ste si podobni, a obenem zmeraj znova unikatni, posebni in drugačni,” je uvodoma pozdravil moderator prireditve Vid Palčnik.

“Vaše cilje ste izbirali s srcem in razumom. S srcem zato, da boste pri tem, kar boste počeli v življenju, uživali, in z razumom, da boste v prihodnosti od tega lahko živeli in ustvarjali. Tisti, ki najde kombinacijo razuma in srca, je najbolj srečen človek v življenju,” je uvodoma odličnjakom dal napotke župan Diaci. Izpostavil je tudi pomen odločanja ter pomen razmišljanja s “kmečko pametjo”.

Podelili priznanja

Šole so predlagale učence za priznanja s pomočjo kriterijev, ki so jih sestavili na aktivu ravnateljev. Pri tem so upoštevali doseženi odstotek pri Nacionalnem preverjanju znanja, priznanja iz tekmovanj, pozitiven zgled učenca, pomoč sošolcem itd. Obe priznanji od Glasbene šole Šentjur in Osnovne šole Dramlje je prejel Amadej Štrajhar. Priznanja je prejelo 37 učencev. “Nocoj ustvarjamo spomine, po katere se bomo radi vračali,” je za konec svečane prireditve povedal moderator. Učenci, razredniki in ravnatelji so z županom naredili še spominske fotografije. Tokrat so za prizorišče fotografiranja izbrali prenovljen in sodoben park pod Ipavčevo hišo.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Reportaža: Razlike v znanju učencev so se poglobile

Jure Godler

Župan sprejel odličnjake pod posebnimi ukrepi

Jure Godler

Vinogradniki prejeli priznanja za “korončke”

Jure Godler

Vrata odprle tudi naše šole in vrtec – še vedno strogi ukrepi

Jure Godler

Dobjanski odličnjaki z županovo popotnico v svet

Jure Godler

Ponosni na uspehe srednješolcev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več