17.3 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Dan državnosti in kako naprej?

Organizatorjem šentjurskega dneva državnosti je zakuhalo vreme, zato so se preden bi jih zmočilo na Mestnem trgu prestavili prireditev v športno dvorano OŠ Hruševec Šentjur. Žal, pa bi glede na obisk te osrednje prireditve, bil dovolj velik že Kulturni dom Šentjur, saj se je nabralo le okoli 300 obiskovalcev.  V slavnostnem govoru župan mag. Marko Diaci izrazil pomislek, če smo se sami sposobni rešiti iz gospodarske krize v kateri smo se znašli, saj smo tudi kot država naredili veliko napak.

Rdeča nit prireditve, ki so jo pripravili člani Pihalnega orkestra Šentjur je bila Slomškova pesem in pa tudi narodno zabavne viže. Nastopili so pevke in pevci MePZ Sonce iz Ponikve, ki so zapeli nekaj Slomškovih pesmi, solistka Martina Zapušek, vrhunska pianistka Mojca Krajnc, ter Blaže in Nežica, ki sta odigrala nekaj podobnih dialogov, ki smo jih že videli na 200-letnici šolstva na Ponikvi.

Osrednja prireditev, je tako minila brez večjih pretresov, pa tudi ne presežkov, ko kateri bi se jo lahko spominjali.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več