10 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

Dan najlepših sanj izpolnil željo šentjurske virtuozinje

Šentjur, 1. 12. 2018 – Televizijska oddaja, ki jo vodi Peter Poles, z naslovom Dan najlepših sanj, je podprla prizadevanja Albine Karmuzel, šentjurske dobrotnice, ki deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Šentjur. Ta se je trudila, da izpolni življenjske sanje šentjurski mojstrici na violini Evi Vrečko z nakupom nove violine. Nova violina je ključ, da lahko Eva Vrečko, ki obiskuje kar dve gimnaziji, poleg tega pa še vsak teden potuje v Salzburg na Univerzo Mozarteum, napreduje na poti do želenega cilja – postati članica Filharmoničnega orkestra.

Karmuzlova je ustvarjalcem oddaje Dan najlepših sanj zaupala njeno željo, ki je zaradi finančne situacije v družini postala za mlado Evo nedosegljiva. Karmuzlova je že s pomočjo donatorjev zbrala nekaj več kot 10.000 evrov. “Ko vidiš te očke, ki se bojijo, da njena pot ne ugasne … Srce boli, če vidiš, da bi samo denar bil tisti, da bi ji zaprl pot,” je povedala dobrotnica iz Šentjurja. Ustvarjalci oddaje so poskrbeli, da se bodo sanje Eve Vrečko nadaljevale in v dar je prejela novo violino slovenskega proizvajalca violin Pavla Skaze, ki stane nekaj čez 15.000 evrov, brez loka za igranje za 2.500 evrov. Zelo lepa gesta in Albine Karmuzel in ustvarjalcev oddaje je ganila marsikoga do solz, Eva pa je stopila še stopničko višje v sledenju svojega cilja. (Jure Godler, vir: 24ur.com, foto: Miro Majcen)

Sorodne novice

Albina Karmuzel tudi med nominiranci “izjemne osebnosti” 2019

Jure Godler

Trije zimski botri obdarili tudi nekaj šentjurskih otrok

Jure Godler

Šentjurska dobrotnica prejela visoko priznanje

Jure Godler

Kometiramo: Kdo ne mara šentjurske dobrotnice?

Jure Godler

Darujte: šentjurski govedorejci v pomoč družinama Guzej in Škorjak

ViP

Družini s trojčki kupili nov avtomobil

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več