20.3 C
Šentjur
20/08/2019
sentjur.net

Dan najlepših sanj izpolnil željo šentjurske virtuozinje

Šentjur, 1. 12. 2018 – Televizijska oddaja, ki jo vodi Peter Poles, z naslovom Dan najlepših sanj, je podprla prizadevanja Albine Karmuzel, šentjurske dobrotnice, ki deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Šentjur. Ta se je trudila, da izpolni življenjske sanje šentjurski mojstrici na violini Evi Vrečko z nakupom nove violine. Nova violina je ključ, da lahko Eva Vrečko, ki obiskuje kar dve gimnaziji, poleg tega pa še vsak teden potuje v Salzburg na Univerzo Mozarteum, napreduje na poti do želenega cilja – postati članica Filharmoničnega orkestra.

Karmuzlova je ustvarjalcem oddaje Dan najlepših sanj zaupala njeno željo, ki je zaradi finančne situacije v družini postala za mlado Evo nedosegljiva. Karmuzlova je že s pomočjo donatorjev zbrala nekaj več kot 10.000 evrov. “Ko vidiš te očke, ki se bojijo, da njena pot ne ugasne … Srce boli, če vidiš, da bi samo denar bil tisti, da bi ji zaprl pot,” je povedala dobrotnica iz Šentjurja. Ustvarjalci oddaje so poskrbeli, da se bodo sanje Eve Vrečko nadaljevale in v dar je prejela novo violino slovenskega proizvajalca violin Pavla Skaze, ki stane nekaj čez 15.000 evrov, brez loka za igranje za 2.500 evrov. Zelo lepa gesta in Albine Karmuzel in ustvarjalcev oddaje je ganila marsikoga do solz, Eva pa je stopila še stopničko višje v sledenju svojega cilja. (Jure Godler, vir: 24ur.com, foto: Miro Majcen)

Sorodne novice

Družini s trojčki kupili nov avtomobil

Jure Godler

Adi Smolar za naj bralce

Jure Godler

Pomladna simfonija Eve Vrečko

Jure Godler

Prejeli smo: 29. nacionalni otroški parlament

Jure Godler

Dobrodelni koncert za študij mlade violinistke

Jure Godler

Otroški parlament: Vsak je svoje sreče kovač

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več